Nadbiskup Devčić riječkim redovnicama: 'Crkva na ovim prostorima je nezamisliva bez vas'

Redovnice Družbe Presvetog Srca Isusova proslavile su u nedjelju 23. veljače 50. obljetnicu pastoralnog djelovanja u Donjoj Drenovi.

3.jpg
Autor
ri-nadbiskupija.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ri-nadbiskupija.com
Objavljeno:
 
25.02.2020 16:44

U riječkoj župi Donje Drenove prošle je nedjelje proslavljena 50. obljetnica pastoralnog djelovanja sestara Družbe Presvetog Srca Isusova, piše Nadbiskupija.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić koji je istaknuo kako je Donja Drenova nezamisliva bez sestara Presvetog Srca Isusova.

- No, nije samo ovaj dio grada na Rječini nezamisliv bez sestara Družbe koju je utemeljila službenica Božja Majka Marija Krucifiksa Kozulić, nego se opravdano može reći da je Crkva na ovim prostorima također nezamisliva bez njihovog samozatajnog služenja - rekao je mons. Devčić.

Podsjetio je na djelovanja ove Družbe koje, između ostaloga, vode brigu o bogoslovnom sjemeništu, riječkom hospiciju, nadbiskupijskom domu, kao i mnoge župe u kojima su donedavno bile prisutne

- Gdje god ste bile prisutne, radile ste isto što i u drenovskoj župi, tj. poučavale djecu i mlade u vjeri, pripremale ih za sakramente prve pričesti i krizme, svirale, animirale liturgijska slavlja, vodile župne zborove, brinule o župnom kućanstvu, kao i o starim i nemoćnim župljanima. Zbog toga nam je bez vas, sestara Družbe Presvetog Srca isusova, i uopće bez redovnica, teško zamisliti ne samo Donju Drenovu i njezinu župu, nego i Crkvu kao takvu - istaknuo je nadbiskup.


 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!