Nova dva đakona u nadbiskupiji: ređenje prošlo u znaku mjere opreza

Mateo Šutić i Mihael Mustač novi su đakoni Riječke nadbiskupije te su tako zakoračili na posljednju stepenicu koja ih dijeli od svećeničkog ređenja.

6.jpg
Autor
Zoran Maričević/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ri-nadbiskupija.com
Objavljeno:
 
12.05.2020 20:27

Za đakone ih je u nedjelju 10. svibnja zaredio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić na misi u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije), a propovijedao je rektor Bogoslovnoj sjemeništa vlč. mr. Mario Gerić.

S obzirom na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje zaraze COVID-19 u crkvenim prostorima, te konkretne odredbe koje je za Riječku nadbiskupiju uputio riječki nadbiskup, đakonsko ređenje održano je u skladu sa svim odredbama i preporukama i u užem krugu i nije bilo za javnost.

Vlč. Šutić i vlč. Mustač svoju su završnu formaciju prije đakonskog ređenja prošli u bogoslovnom sjemeništu 'Ivan Pavao II' u Rijeci. Vlč. Šutić u Bogoslovnom sjemeništu je proveo cijelu formaciju, dok je vlč. Šutić u riječko Sjemenište došao ove akademske godine nakon što je kao laik diplomirao teologiju u Zagrebu. Zahvalni Bogu za naše đakone, preporučamo ih u molitve.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!