Biskup Rogić na peterostrukom krštenju: Budućnost pripada onima koji se otvore životu

Blizanke Josipa i Barbara Gashi, Petra Lovrić te blizanke Marta i Anđela Perkov postale su dio Crkve.

6.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
07.06.2020 15:46

Šibenski biskup Tomislav Rogić pohodio je na nedjelju Presvetog Trojstva župu Pohođenja Blažene Djevice Marije na šibenskim Njivicama gdje je krstio petero djece.

- Obitelj predstavlja Božji plan s čovjekom stvorenim na sliku Božju. U obitelji se rađa život, razvija i odgaja. Tu je prva škola čovječnosti, prvi uzori svake vrijednosti i vjere. Kroz obitelj otkrivamo radost života, učionicu ljubavi i sebedarja koji ostaju za cijeli život - rekao je u svojoj propovijedi biskup Rogić.

Kako prenosi Biskupija, mons. Rogić je upozorio kako vrijeme u kojem živimo rastače obitelj. Bilo da se radi o brzini života, novim tehnologijama koje otuđuju čovjeka ili pak o sustavnom ugrožavanju obitelji nametanjem nekih novih modela obitelji koje u Božjem planu ne možemo prepoznati.

- Upravo zato smo danas sretni zajedno sa ovim obiteljima koje krste svoju djecu. Njihov primjer otvorenosti životu, prihvaćanju djeteta kao najvećeg Božjeg blagoslova za oca i majku neka bude poticaj, izazov i primjer drugima. Budućnost pripada onima koji se otvore životu, obitelji koja živi radost darivanja i međusobnog služenja. Tako postaje slika Božje ljubavi koju nam je Isus posvjedočio - poručio je biskup.

Župnik don Gabrijel Jagarinec posebno je bio radostan zbog događaja peterostrukog krštenja. U otvorenosti daru života i obitelji vidi ljepotu Crkve. Kako je naglasio, ljepota Crkve nije u velebnim zdanjima i vrijednim umjetničkim djelima nego u živoj zajednici vjernika.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!