Biskup Rogić preporučio osnivanje obiteljskih zajednica u župama

Na rekolekciji svećenika Šibenske biskupe biskup Rogić svećenicima predstavio Obiteljsko savjetovalište Šibenske biskupije.

rekolekcija-Sibenska.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
13.09.2018 11:52

Prva rekolekcija u Godini svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj održana u zgradi Sjemeništa u Šibeniku.

U radnom dijelu rekolekcije šibenski biskup Tomislav Rogić napravio je osvrt na proteklu pastoralnu godinu i dao je pogled na godinu pred njima. Biskupijski povjerenici predstavili su planove za novu pastoralnu godinu.

Biskup Rogić posebno se osvrnuo na duhovna zvanja u Šibenskoj biskupiji. Kazao je kako Šibenska biskupija trenutačno ima sedam bogoslova i jednog sjemeništarca, dok je još jedan bogoslov na godini pauze. Župnicima je preporučio redovitu skrb o duhovnim zvanjima, te molitvu za zvanja u župnim zajednicama.

Osvrnuo se i na pastoral obitelji u Šibenskoj biskupiji. Preporučio je osnivanje obiteljskih zajednica koje bi trebale biti jezgra rada s obiteljima u župnim zajednicama. Iz osobnog iskustva posvjedočio je kako dobre plodove donose obnove bračnih zavjeta koje bi prigodice bilo dobro upriličiti u župama.

Svećenicima je predstavio i Obiteljsko savjetovalište Šibenske biskupije koje je početkom rujna započelo s radom. Vodit će ga vjeroučiteljica s bogatim iskustvom u bračnom pastoralu Marija Friedrich.

Biskup Rogić prezbitere je upoznao i s projektom "Civitas Sacra" – interpretacijskim centrom katedrale Svetog Jakova. Završetak projekta očekuje se na proljeće sljedeće godine.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!