Biskup Tomislav Rogić u Zablaću krstio Katu Lapić, peto dijete u obitelji Franke i Hrvoja.

Sakrament krštenja slavljen je preko misnog slavlja u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja.

6.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
03.12.2019 11:05

Šibenski biskup Tomislav Rogić na prvu nedjelju došašća 1. prosinca, u Zablaću krstio je Katu Lapić  peto dijete u obitelji Franke i Hrvoja. Sakrament krštenja slavljen je preko misnog slavlja u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja. U koncelebraciji je bio biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović i župnik u Zablaću pater Paul Karim, CSSp.

- Obitelj predstavlja Božji plan s čovjekom stvorenim na sliku Božju. U obitelji se rađa život, razvija i odgaja. Tu je prva škola čovječnosti, prvi uzori svake vrijednosti i vjere. Kroz obitelj otkrivamo radost života, učionicu ljubavi i sebedarja koji ostaju za cijeli život - poručio je biskup Rogić u homilji.

Upozorio je kako vrijeme u kojem živimo rastače obitelj. Bilo da se radi o brzini života, novim tehnologijama koje otuđuju čovjeka ili pak o sustavnom ugrožavanju obitelji nametanjem nekih novih modela obitelji koje u Božjem planu ne možemo prepoznati.

- pravo zato smo danas sretni zajedno s obitelji Lapić. Njihov primjer otvorenosti životu, prihvaćanju djeteta kao najvećeg Božjeg blagoslova za oca i majku neka bude poticaj, izazov i primjer drugima. Budućnost pripada onima koji se otvore životu, obitelji koja živi radost darivanja i međusobnog služenja. Tako postaje slika Božje ljubavi koju nam je Isus posvjedočio - kazao je Rogić.

- Roditeljima čestitamo dvostruko: najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli ovu djecu. Čestitamo im što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može za dijete učiniti nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje - kazao je biskup.

- Zahvaljujemo svi dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji. Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost - poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije