Božićna priredba "Gdje za Božić"

Božićna priredba „Gdje za Božić" u izvedbi učenika Katoličke osnovne škole iz Šibenika uprizorena je u četvrtak 21. prosinca u kongresnoj dvorani škole.

gdje-za-bozic.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
23.12.2017 17:20

U pozdravnom govoru ravnateljica škole s. Mandica Starčević pozdravila je sve nazočne i zahvalila na podršci koju daju učenicima i djelatnicima. Posebnu je dobrodošlicu izrazila bivšim učenicima koji su završili osnovnoškolsko obrazovanje, a došli su na priredbu te korisnicima i djelatnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek s kojima su djelatnici škole započeli suradnju.

Dobrodošlicu je poželjela i biskupu u miru Anti Ivasu i biskupu Tomislavu Rogiću. Ukratko je predstavila i adventsko karitativno djelovanje škole u kojem su učenici i djelatnici prikupljali i uručili pomoć Caritasu Šibenske biskupije i pučkoj kuhinji u njegovom sastavnom dijelu, kao i prenoćištu za beskućnike. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovim hvalevrijednim akcijama i koji su svojom dobrotom olakšali svakodnevni život obiteljima u potrebama.

Tradicionalnu božićnu priredbu pripremila je Dramska skupina 1. - 8. r. (voditeljice: Sanja Celić, Ivana Računica, Ivana Milišić i Kolinda Gabrilo), zajedno s Recitatorskom (voditeljica: Kristina Kale Pauk) i Ritmičkom skupinom (voditeljica: Julija Crnogaća), te Mažoretkinjama (voditeljica: Ines Baljkas Nakić) i Zborom (voditeljica: Luiđa Cvitan).

Predstava, osmišljena i napisana na šibenskom dijalektu čiji su scenarij napisale same učiteljice – voditeljice Dramske skupine, govori o dječaku Grgi, usamljenom kod kuće u božićno vrijeme, dok su mu svi prijatelji otputovali negdje, a najbolji prijatelj u Brazil. U snu se Grgi javi anđeo čuvar koji mu pokazuje dvije obitelji – onu na skijanju koja vrijeme uglavnom provodi na mobitelu i nesretna je, i onu i običnu, ali sretnu koja zajedno kiti bor, pjeva božićne pjesme, blaguje za stolom i odlazi na polnoćku. Anđeo želi Grgu dovesti do samospoznaje o pravom smislu Božića. „Božić je blagdan za obitelj. Sritan sam što smo zajedno doma. Ovo je bogatstvo i treba to cijeniti. Volim vas!", Grgina je zaključna misao kada shvaća da je obitelj najveće čovjekovo blago.

Na glavnu poruku priredbe i važnost Božića ukazao je i biskup Tomislav Rogić po završetku predstave. Pohvalio je izvođače i zahvalio im što su odraslima posvijestili istinske vrijednosti Božića. Ukazao je na malenost i jednostavnost Novorođenog Isusa i potrebu ispravnog slavljenja Božića.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije