Misa posvete ulja i obnove svećeničkih obećanja u Šibeniku

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je danas Misu posvete ulja zajedno s dijecezanskim i redovničkim svećenicima koji djeluju na području Biskupije.

11.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
17.06.2020 15:55

Sedamdesetak svećenika s područja Šibenske biskupije slavilo je Misu posvete ulja u zajedništvu s mjesnim biskupom Rogićem. Misa, koja se u redovitim okolnostima slavi na Veliki četvrtak, odgođena je zbog pandemije koronavirusa.

- Misa posvete ulja krizme i blagoslov bolesničkog ulja u lipnju, u vremenu kroz godinu, posve neobično i vjerujem da nitko od živih ne pamti ovakve okolnosti. Odgodili smo ovu posvetu ulja jer smo htjeli biti zajedno u ovom slavlju, da ne izostane bitni čimbenik ovoga slavlja da ostvarimo zajedništvo svih svećenika naše Šibenske biskupije. Da nad svetim uljima zajedno položimo ruke, da zajednički obnovimo naša svećenička obećanja Isusu Kristu. Da opet budemo zajedno u našoj katedrali, zajedno Boga slavimo i na svemu zahvaljujemo, njegovu pomoć tražimo u obnovljenoj vjernosti služenja svetim tajnama koje su nam povjerene - poručio je biskup Rogić svećenicima.

Kazao im je kako su svetom Redu postali dionici Kristova posvećenja te da u njima gori trajni poziv na rast u vjeri i predanju, dosljednost u poniznosti i prihvaćanju Božje volje, prenosi Biskupija.

Biskup Rogić je poručio kako Isusovo je poslanje spasenje svijeta, oslobođenje sužnjih koje grijeh sveza, povratak vida slijepima koji ne vide vječnu Božju Istinu. Oslobođenje od okova sebičnosti, oholosti, zavisti, svega onoga što uvijek iznova zarobljava čovjekovu dušu i udaljuje od Boga.

- Tom poslanju obećali smo biti vjerni u svećeničkom služenju. To obećanje uskoro ćemo obnoviti, otvorene duše za nove poticaje, blagoslove i nadahnuća koja po Duhu Božjem primamo - rekao je biskup potaknuvši vjernike da mole za svoje svećenike. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!