Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenikâ Šibenske biskupije održana je jučer u zgradi Sjemeništa u Šibeniku.

sibenik.jpg
Autor
IKA/Laudato/M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
26.04.2018 09:54
Na temu ''Suvremena obitelj – gdje joj je mjesto?" govorio je župnik katedrale svetog Duje u Splitu, i voditelj ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije don Tomislav Čubelić.
 
U izlaganju ukazao je na poteškoće s kojima se susreće suvremena obitelj. Naglasio je krizu očinstva, da se suprug i otac u suvremenoj obitelji teško prepoznaje. Otac je u krizi kao muškarac, kao suprug i kao roditelj. On u svojoj obitelji djeluje nemoćno, izgubio je autoritet, ne donosi odluke ni u smislu ni u stavu. Crkva prepoznaje taj problem i pokušava sa svim onim očevima koji se bore za očevo dostojanstvo u obitelji izvući ono najbolje iz obitelji.
 
Don Tomislav Čubelić istaknuo je i važnost rada sa obiteljima u župnim zajednicama. Obitelj se ne može oblikovati ako joj se ne posveti vrijeme. Stručnjaci iz pastorala, psihologije i sl. trebali bi razraditi kateheze i ponuditi ih župnicima kako bi mogli što bolje i kvalitetnije raditi sa obiteljima.
 
Predstavio je i predstojeći Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji - Solin 2018.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!