Šibenčani čitaju Bibliju 'od korica do korica'

Kroz idućih pet tjedana u župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu će se čitati Biblija 'od korice do korice'.

3.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
02.03.2020 17:10

Na Prvu korizmenu nedjelju u župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu svečanom procesijom unešeno je Sveto pismo. Kroz idućih pet tjedana u toj će se župi čitati Biblija 'od korice do korice'. Povod za ovu inicijativu je prije svega vrijeme Korizme u koju ulazimo priprave za blagdan Uskrs, piše Biskupija.

- Potrebno je probuditi vjeru i krenuti na put obraćenja, a ima li boljeg načina nego dopustiti da riječi Božje glasno odjeknu među nama i donesu plodove milosti - kazao je župnik fra Mario Radman.

Župnik Radman naglasio je kako se ovoj inicijativi može priključiti svatko - od najmanjih do najmlađih. Naravno, uz uvjet da znaju čitati. Osoba koja čita oko svoga vrata imat će šal kojega će predavati slijedećem čitaču, što simbolično označava jedinstvo Božje riječi kao i povezanost čitave zajednice vjernika.

- Neka riječ Božja koja će glasno odjeknuti u našoj crkvi bude posijana u mnoga srca, da urodi stostrukim plodovima i u naša srca neka donese mir i blagoslov kao i za čitavu našu župu - kazao je župnik.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije