[VIDEO] Fra Lazar: Svaki razumski čovjek treba biti na strani života!

Fra Lazar Perica, župnik u šibenskim Bilicama progovorio je o inicijativi 40 dana za život, koja je tradicionalno započela s početkom korizme.

5.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
obitelj-malih-marija.com
Objavljeno:
 
01.03.2020 15:37

U razgovoru za šibensku biskupiju kazao je da svaki čovjek treba biti na strani života jer ima razum, bez obzira vjeruje li on u Isusa Krista ili u nešto drugo. Biti na strani života znači biti na strani stvaranja.

Istaknuo je kako je 40 dana za život je ekumenska inicijativa, odnosno da nije usmjerena samo na katolike.

- Inicijativa je nešto predivno što se dogodilo za našu državu i nijedna druga nije obuhvatila toliko gradova. Temelji se na miroljubivom bdijenju, molitvi i postu. Znači, svi oni postulati koji rese korizmeno vrijeme sadržani su u ovoj inicijativi koja je zaslužna za 64 spašena života, barem ono što znamo po podacima - kaže fra Lazar.

Ovaj fratar jedan je od sudionika šibenske molitvene ekipe smatrajući da kao svećenik ne smije nikad zašutjeti o tome da mnogi životi nestaju, a da nisu dobili priliku da se ostvare u ovom životu.

- Isus Krist je naš Gospodin, naš Bog koji je također rođen iz utrobe jedne žene. To dijete bilo je osuđeno od početka na smrt. Međutim, Božja providnost, vjera njegovih roditelja, snaga i strpljenje izvukla je sve na dobro. Isus nam je pokazao koliko je dragocijen sav naš život - poručio je fra Lazar.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!