Župa Varoš po tradiciji proslavila blagdan Imena Isusova

U homilji biskup Rogić kazao je kako govoriti i činiti u Isusovo ime, značilo bi da sve to Isus može potpisati kao njegovo djelo.

9.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
15.01.2020 16:16

U šibenskoj gradskoj župi Varoš jučer je prema starom katoličkom kalendaru proslavljen blagdan Imena Isusova. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su  svećenici koji poslužuju župu Varoš: pastoralni suradnik fra Josip Klarić, župni vikar fra Jerko Kolovrat i župnik fra Filip Milanović Trapo, te biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

U homilji biskup Rogić kazao je kako govoriti i činiti u Isusovo ime, značilo bi da sve to Isus može potpisati kao njegovo djelo.

- Zato nam ime Isusovo može biti onaj dragocjeni filtar, korektiv, zapravo glas savjesti kad nešto kanimo reći ili učiniti - da li bi tako postupio Isus? Mogu li to učiniti u njegovo Ime? - pitao se biskup.

Istaknuo je kako se vjernici zovu kršćanima te da su Kristovi.

- Vjerujem da to želimo biti svim svojim bićem, svim svojim riječima i djelima. Neka nam onda životni moto bude: živjeti tako da Isus bude na mene ponosan. Da se može potpisati pod ono što govorim i činim. Tako ću iz dana u dan biti više njegov, njemu pripadati, njega svjedočiti u njegovo ime živjeti - kazao je biskup Rogić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije