Biskup Košić bolesnicima: Stepinac nam je primjer kako nositi križ

Dan bolesnika prilika da se svake godine moli za bolesne.

1.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
12.02.2020 11:13

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je jučer u kapeli Gospe Lurdske u Lječilištu 'Topusko', misno slavlje povodom 28. Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske. U koncelebraciji bili su povjerenik za pastoral bolesnih i starijih vlč. Saša Jozić i domaći župnik fra Goran Rukavina.

U homiliji biskup je podsjetio kako je papa Franjo za ovogodišnji Svjetski dan bolesnika uzeo geslo iz Evanđelja po Mateju 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti' svjestan kako smo svi mi u naših životima često umorni i opterećeni, ne samo bolestima nego i svakodnevnim brigama i teretima.

- Jučer smo slavili blagdan bl. Alojzija Stepinca, našeg blaženika velikog svjetla i nade. Upravo nam on može biti velika pomoć i oslonac u životu jer je noseći teški križ i patnju zaslužio i veliku utjehu te je postao simbol našeg patničkog naroda koji je i danas opterećen raznim lažima koji mu drugi pokušavaju nametnuti - rekao je biskup Košić.

Dodao je kako i nakon 60 godina od njegove smrti još uvijek ga se želi prikazati kao krivca, a naš narod kao zločinački.

- Mi taj teret želimo povjeriti Isusu. On je taj koji nam daje utjehu i koji nam daje odmora i jedini nam može dati svjetlo istine kada se valjaju laži, nepravedno optužuju ljudi i kada se nevini progone - kazao je biskup.

Biskup je poručio i kako je Dan bolesnika prilika da se svake godine moli za bolesne, ali i za njihove bližnje koji često trpe i nose veliki križ te da se zahvali bolničkom osoblju na svemu što svakodnevno rade za potrebite.

Na kraju slavlja obratio se prisutnima i povjerenik vlč. Saša zahvalivši svima na sudjelovanju i pomaganju bolesnih i potrebitih.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije