Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Mareković

Molimo da se sva začeta djeca rode, da budu prihvaćena s ljubavlju u svoje obitelji i odgajana u vjeri - rekao je biskup.

thumbnail__MG_8488.jpg
Autor
SV/Laudato/D.T.
Fotograf
biskupija-sisak.hr/Laudato
Objavljeno:
 
20.10.2019 09:43
Sisački biskup Vlado Košić krstio je malenog Davida, peto dijete u obitelji Nikoline i Branka Mareković tijekom Svete Mise u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Selima
 
U homiliji biskup je rekao kako su brojna djeca znak da vjernici poštuju i bore se za život, a protiv kulture smrti. 

- Ovih dana u dvadesetak hrvatskih gradova, među kojima je i naš Sisak,  traje molitvena akcija ''40 dana za život''. Mnogi volonteri mole pred bolnicama na nakanu da se svako začeto dijete rodi. Na žalost postoje i roditelji koji ne žele svoju djecu nego je odbacuju što je veliki grijeh. Osim što je grijeh trebamo biti svjesni da ako u našoj domovini neće biti djece, onda ona, kao ni naš narod i Crkva, nemaju budućnosti. Nama ne treba rata i drugih nevolja, kad je ovo najveća nevolja od svih. Lijepo je rekao jednom prilikom kardinal Josip Bozanić: 'Narod koji se zatvara pred djecom, zatvara se pred budućnosti'. Molimo zato i mi da se sva začeta djeca rode, da budu prihvaćena s ljubavlju u svoje obitelji i odgajana u vjeri - ustvrdio je biskup. 
 
U homiliji biskup je roditelje, kumove, rodbinu i okupljene vjernike pozvao da mole za novokrštenika da ga Gospodin ispuni svojom milošću kako bi postao dijete Božje i tako ušao u zajednicu vjernika, učenika Isusa Krista. 
 
- Čuli smo kako Isus govori o tome da će Duh Sveti ući u svakoga od nas tko ga priznaje i tko ga neće zanijekati, jer onoga koji priznanje njega i on će priznati pred anđelima Božjim na dan suda. Upravo je Duh Sveti onaj koji nas čini sposobnima da odgovorimo na taj Božji poziv jer on će u nama govoriti u teškoćama i kada će nas ljudi osuđivati i ne trebamo se bojati što ćemo govoriti jer Duh Sveti će nas poučiti. To je poruka koja je i za sve nas, a osobito za ovo malo dijete: da raste u vjeri snagom Duha Svetoga - zaključio je biskup.  
 
Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!