Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Petras

Biskup je čestitao roditeljima istaknuvši kako je ovo dijete znak njihove velikodušnosti i hrabrosti da prihvaćaju život i da se raduju djeci.

3.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/I.B.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
01.06.2020 09:19

U župnoj crkvi sv. Martina u Martinskoj Vesi sisački biskup Vlado Košić krstio je Ivana, peto dijete u obitelji Jasminke i Ivice Petras. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Ivica Šimunović.

Na početku biskup je čestitao roditeljima istaknuvši kako je ovo dijete znak njihove velikodušnosti i hrabrosti da prihvaćaju život i da se raduju djeci.

- Kada je Isus govorio Nikodemu da se svaki čovjek treba krstiti, tada je rekao da se mora ponovo roditi iz vode i Duha Svetoga. Duh Sveti zahvaća srce čovjeka kada se on pere trostrukim polijevanjem u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Možemo reći da smo u tom smislu po krštenju uronjeni u to otajstvo života Presvetoga Trojstva i postajemo dionici tog života. To je veliko otajstvo i tajna, ali je i velika čast jer je to novi život koji započinje u srcu onoga koji prima ovaj sveti sakrament. Doista krštenje, kojim počinje naš kršćanski život u vjeri i kojim postajemo djeca Božja, je preporođenje koje se događa u Duhu Svetomu i vodi. Ono je zapravo početak kršćanskog života i zato su stari crkveni oci govorili da je krštenje sakrament koji označuje vrata. Važno je otvoriti vrata i ući u crkvu, ali to je tek početak i treba doći do oltara. Tu su zato još sakrament sv. pričesti te zatim kruna svega toga je krizma kojom sila Duha Svetoga potvrđuje u nama da doista pripadamo Kristu - pojasnio je biskup.

Biskup je čestitao roditeljima i naglasio kako su ovakve mnogobrojne obitelji blagoslov za našu Domovinu.

- Još jednom vam čestitam dragi roditelji i želim da ovo dijete koje se sada krsti, kao član Crkve bude živ ud Krista uskrsnula, ove župne zajednice vjernika i Katoličke Crkve i da po vašem primjeru i odgoju bude stvorenje koje će svojim životom proslaviti Boga - zaželio je na kraju biskup.

Na kraju roditeljima je čestitao i župnik Šimunović, a biskup im je uručio prigodne darove Biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!