Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Sučec

Biskup je poručio kako nema ljepšeg dara domovini od djece i brojnog potomstva.

2.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/I.B.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
01.06.2020 09:06


U župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji sisački biskup Vlado Košić krstio je malenog Ireneja, peto dijete u obitelji Vlade i Dolores Sučec. Slavlju su uz obitelj nazočili i članovi petrinjske Marijine legije kojoj pripada i ova obitelj.

Biskup je rekao kako doista nema ljepšeg dara domovini od djece i brojnog potomstva.

- Doista, djecom se ljubi domovina i to je sigurno jedan način kako oni koji žive u bračnom životu mogu pokazati svoju ljubav prema ovoj zemlji. Zato ja vama dragi roditelji čestitam jer je to žrtva, ali je i to ono što je za vašu obitelj, ali i širu zajednicu, čitavu našu domovinu, njezina budućnost. Znamo kako se naš narod nalazi u teškim prilikama i kako mu je loša demografska slika koja nas čini pesimističnima u pogledu u budućnost. Zato i biskupi idu po župama krstiti 5. dijete kako bi ohrabrili roditelje poput vas i cijelu zajednicu. Bogu hvala, ovih dana imamo 6 ovakvih krštenja uključujući i jedno krštenje desetog djeteta. Veliko je to veselje i radost jer je svaki čovjek Božji dar obitelji i čitavoj zajednici - kazao je biskup Košić.

Osvrnuvši se na čitanja iz Djela apostolskih koja govore o Pavlovu dolasku u Rim i nesmetanom širenju Božje Riječi, biskup je rekao kako je to i naša zadaća.

- Riječ Božja nailazi na mnoge zapreke, ali Duh Sveti onaj koga slavimo, omogućio je svima nama da njegovim darovima potaknuti Riječ Božju naviještamo, da Isusa svjedočimo i da kršćanstvo širimo. Molimo se zato sada za budućnost naše domovine, da bude djece te da oni koji dolaze budu prihvaćeni s ljubavlju te da im bude prenesena vjera, kao što su je nama prenesli naši stari te da onda i oni sami budu prenositelji i svjedoci vjere - poručio je na kraju biskup.
Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije