Briga o potrebitima nije stala

U novonastalim okolnostima suzbijanja širenja koronavirusa Caritas Sisačke biskupije posljednjih dana intenzivirao je različite projekte pomoći osobama koji su njegovi redoviti korisnici, kao i osobama koje se nalaze u rizičnoj skupini i posebno su osjetljivi i pogođeni ovom situacijom.

_MG_0589.jpg
Autor
Sisačka biskupija/Laudato/A.K.K.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
02.04.2020 19:25

Tako su između ostalog, poštujući preporučene mjere zaštite Civilnog stožera Republike Hrvatske te u suradnji sa župnim caritasima i Hrvatskom poštom, djelatnici Caritasa organizirali dostavu paketa pomoći na kućne adrese svojih korisnika. Kroz sljedećih nekoliko dana do skoro 1000 najugroženijih doći će prijeko potrebna hrana, a župnim caritasima isporučene su i dodatne namirnice u rinfuzi kako bi se na nakon izvida situacije na terenu mogli pobrinuti za sve koji će biti u potrebi. Također, zbog obustave gradskog i međugradskog prijevoza i u dogovoru s korisnicima došlo je do privremene reorganizacije rada pučke kuhinje pa sada 160 korisnika na tjednoj bazi prima pakete za pripremu obroka kod kuće koji se sastoje od: svježeg mesa, brašna, ulja, mlijeka, riže, šećera, različitih konzervi, itd.  
 
Brojni volonteri župnih caritasa zajedno sa svojim župnicima, uz redovite aktivnosti, nastoje odgovoriti i na potrebe onih osobito pogođenih pa su dodatno vrijeme dali na raspolaganje starijim i nemoćnim osobama u svojim župama kojima prema potrebi, uz toplu riječ i razgovor, dostavljaju hranu, higijenske potrepštine, lijekove i sve što im je neophodno za život, a kako bi se što manje izlagali ugrozi.  
 
Iz biskupijskog Caritasa poručuju kako je ova zahtjevna izvanredna situacija prilika za sve da se još bolje povežu i pokažu brigu o najslabijima oko sebe te pozivaju sve koji su u potrebi da se jave u Caritas i pomoć će im biti pružena. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!