Biskup Košić blagoslovio kapelu u Svećeničkom domu u Sisku

Oltar, svetohranište, ambon i klupe koje krase kapelu drvorezbarski rad su Ivice Trupeljaka iz Strušca.

2.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
13.11.2019 15:11

Kapelu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Svećeničkom domu u Sisku blagoslovio je u srijedu 13. studenoga sisački biskup Vlado Košić. Tom je prigodom biskup Košić predvodio u kapeli i misno slavlje u zajedništvu s ravnateljem Doma mons. Markom Cvitkušićem, preč. Milanom Begićem i vlč. Matom Mihaljevićem.

U homiliji osvrnuvši se na čitanje iz Evanđelja po Luki koje govori kako Isus ozdravlja gubavce, ali samo jedan mu je zahvalan, biskup je poručio kako smo i mi puno puta sami zagledani samo u sebe i svoje brige i nismo ni svjesni bitnog.

- Ponekad trebamo zastati, dići oči i vidjeti i biti zahvalni Bogu na tome što imamo - ustvrdio je biskup pozvavši okupljene na molitvu i zagovor svetih za ovaj dom i sve one koji žive u njemu.

Na kraju biskupu je na blagoslovu, kao i svima na dolasku zahvalio mons. Cvitkušić. Oltar, svetohranište, ambon i klupe koje krase kapelu drvorezbarski rad su Ivice Trupeljaka iz Strušca.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije