Krštenje sedmog djeteta obitelji Mamić

Osobit oblik ljubavi je žrtva svakodnevnog obiteljskog života, prihvaćanja djece, brige o njima i njihovom odgoju.

_MG_7478.jpg
Autor
Mediji Sisačke biskupije/Laudato/M.P.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije
Objavljeno:
 
16.12.2018 12:07

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečano Misno slavlje tijekom kojeg je krstio Tadeja, sedmo dijete obitelji Marijana i Slađane Mamić. U koncelebraciji, u slavlju uoči Treće nedjelje došašća u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji, bio je župni vikar vlč. Hrvoje Zovko, a služio je đakon Vjekoslav Uvalić. Slavlju su uz obitelj i kumove, koji i sami imaju brojnu obitelj, nazočili i župljani ove župe.
 
U homiliji biskup je podsjetio na spomendan blaženih Drinskih mučenica, a koje su pripadale sestrama Kćeri Božje ljubavi koje djeluju i u ovoj župi, istaknuvši njihovu veliku vjeru u trenucima mučeništva.

- Kada slavimo svete mučenike onda razmišljamo o tome kako da i mi svojim životom svjedočimo za Krista. Mučeništvo prati Crkvu od njezinog samog početka i njena utemeljitelja našeg Gospodina Isusa Krista, pa sve do današnjih dana kada je kršćanstvo opet najprogonjenija vjera na svijetu. Mučeništvo se može proživjeti na više načina. Mnogi su dali život za vjeru, bilo da su ubijeni u vrijeme rimskih progona, bilo da su kasnije kroz povijest smetali raznim političarima, kraljevima i sličnima koji su željeli da se njima klanjaju i prinose im kad kao bogovima. Isus je u Evanđelju to navijestio svojim apostolima: 'tko život svoj želi spasiti taj će ga izgubiti, a samo onaj koji ga izgubi radi Kraljevstva nebeskog taj će ga spasiti'. Doista, što će čovjeku sav svijet ako dušu izgubi? Pravo se može sačuvati svoj život tako da ga se žrtvuje za druge, i da se živi ljubav, a najveća je ljubav žrtva, kada ne mislimo na sebe već na svoje bližnje - poručio je biskup. 

U nastavku biskup je ustvrdio kako je osobit oblik ljubavi žrtva svakodnevnog obiteljskog života, prihvaćanja djece, brige o njima i njihovom odgoju.

- To nije lagana dužnost, to je najteža zadaća od svih te zato i mnogi bježe od nje makar su preuzeli odvezu i obećali su pred svima kada su sklapali sakrament ženidbe da će prihvaćati djecu... Jedno ili dvoje djece još nekako i prihvate, ali više od toga smatra se prevelika žrtva u kojoj se majka i otac moraju odreći nekih svojih komocija i posvetiti se djeci. Ali kako je to doista lijepa žrtva svjedoče nam upravo roditelji poput ovih, koji imaju puno djece - rekao je biskup istaknuvši kako je ovaj mjesec prosinac posebno radostan u Biskupiji jer ima sedam 'biskupskih krštenja' djece u brojnim obiteljima.  

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

 

Fotogalerija
_MG_7417
_MG_7449

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije