Od kemičarke do karmelićanke - s. Ivana primila redovničko odijelo

Radila je kao docentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Zavodu za kemiju i biokemiju, a obnašala je i druge odgovorne službe.

siv.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
06.08.2019 16:31

Na blagdan Preobraženja Gospodnjeg, u utorak, 6. kolovoza, u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću svoje redovničko odijelo primila je s. Ivana (Stolić) od Kraljice Karmela započevši tako kanonsko vrijeme novicijata.

Ivana Stolić rođena je i odrasla u Zagrebu. Radila je kao docentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Zavodu za kemiju i biokemiju, a obnašala je i druge odgovorne službe. Kao vjernica bila je članica različitih molitvenih zajednica i aktivno sudjelovala u životu Crkve.

Ono što ju je istinski privuklo Karmelu jest život pustinjaka prvih kršćanskih stoljeća. Njihova jednostavnost, čovječnost, mudrost i ljubav prema Bogu toliko su je oduševili da je krenula u potragu za njima te preko sv. Ilije i sv. Elizeja relativno brzo došla do Karmela. Susret s svetim roditeljima Karmela sv. Terezijom Avilskom i sv. Ivanom od Križa, preko njihovih pisanih djela pobudila je u njoj želju da postane klauzurna redovnica, karmelićanka.

Nakon jednogodišnje povezanosti sa zajednicom u Kloštar Ivaniću te ozbiljnog promišljanja u molitvi, donijela je odluku slijediti Krista u Karmelu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!