Započinje prvi Mladifest u Hrvatskoj!

Mladi Sisačke biskupije poželjeli su snagu milosti koja godinama djeluje u Međugorju približiti svojoj braći i sestrama u domovini.

to.jpeg
Autor
HKM/Laudato/L.G.
Fotograf
HKM
Objavljeno:
 
21.06.2019 22:06
Prvi Mladifest u Hrvatskoj održava se od 21. - 23. lipnja 2019. u Gornjem Viduševcu pokraj  Gline u organizaciji Marijine Legije Petrinja te uz podršku Pastorala mladih Sisačke biskupije. Zamišljen je kao godišnje okupljanje mladih na prostoru Sisačke biskupije po uzoru na Međugorje, kao i na događaje u mnogim drugim zemljama u kojima su se ovakva događanja pokazala uspješnima. Na događaju će uz sisačkog biskupa Vladu Košića sudjelovati međugorski župnik fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda te Alan Hržica.

Susret u Gornjem Viduševcu započet će u petak navečer uvodnim pozdravom i zajedničkom molitvom. Nakon toga slijedi tri dana ispunjena katehezama, dnevnim misnim slavljima, svjedočanstvima, klanjanjem pred Presvetim i glazbeno-scenskim programom.

Velečasni Marijan Štingl, župnik župe sv. Franje Ksaverskog u Gornjem Viduševcu posebno se veseli ovom susretu mladih.

- Geslo susreta 'Pustite dječicu k meni' (Mk 10, 14) na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se okupljamo. No, Isus nam je povjerio zadaću da ljubimo njegovu majku Mariju,a preko nje dolazimo do njezina sina. Mislim da je Isus tim najzadovoljniji - zaključio je velečasni Štingl za HKM.

Za više informacija o događaju možete pogledati njihovu internetsku stranicu.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije