Program obilježavanja važnijih proslava

Na 76. obljetnicu stradanja Zrinjana misno slavlje i blagoslov novosagrađene spomen-crkve u 10:30 sati predslavit će zagrebački nadbiskupu kardinal Josip Bozanić.

50.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
30.08.2019 16:12

Blagdan Rođenja Marijina, Mala Gospa, svečano će biti proslavljen u nedjelju 8. rujna u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću. Središnje misno slavlje u 11 sati predslavit će biskup sisački Vlado Košić, a tom prigodom održat će se i sedmo Hodočašće hrvatskih branitelja s područja Sisačke biskupije u ovo Svetište. Blagdanu prethodi i trodnevna duhovna priprava od 5. do 7. rujna s počekom u 18.15 sati, a koju će predvodit fra Ivan Matić.  

Sedamdeset i šesta obljetnica stradanja Zrinjana tradicionalno će biti obilježena u Zrinu u subotu 14. rujna. Program započinje u 10 sati komemoracijom ispred križa na crkvištu, a misno slavlje i blagoslov novosagrađene spomen-crkve u 10:30 sati predslavit će zagrebački nadbiskupu kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i biskupima Zagrebačke metropolije.

Svetkovina Uzvišenja svetog Križa svečano će se proslaviti u subotu 14. rujna u sisačkoj katedrali. Misno slavlje u 19 sati predslavit će krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!