Proslava sv. Benedikta u Sibiću

U subotu, 13. srpnja selo Sibić (župa Gora) proslavilo je svoga zaštitnika sv. Benedikta.

sv-benedikt-sibic.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
14.07.2019 08:29

Svetu Misu predslavio je sisački biskup Vlado Košić, zajedno s gorskim župnikom vlč. Paškom Glasnovićem i župnikom sisačke župe Pohoda BDM vlč. Ivanom Grbešićem, a služio je đakon Vjekoslav Uvalić.

Na početku je biskupa, petrinjskoga gradonačelnika i sve prisutne pozdravio župnik Glasnović. Nabrojivši 18 imena poginulih Sibićana u Drugom svjetskom ratu i sedmorice, sve civila, u Domovinskom ratu, zamolivši biskupa da za njih prikaže ovu sv. Misu.

Biskup je blagoslovio sliku sv. Benedikta i selo Sibić stavio pod njegovu zaštitu, što je bila molba mještana.

U homiliji je osobito istaknuo kako po primjeru svetoga Benedikta, čije ime znači 'blagoslovljen', i mi trebamo svoje bližnje blagoslivljati a ne proklinjati. Posebno je poručio kako je lijepo kada je žena u blagoslovljenom stanju jer ona nosi novoga čovjeka, a svako je ljudsko biće veliki Božji blagoslov za ovaj svijet.

Na kraju je Boris Dražetić, predsjednik Zavičajno-braniteljske udruge Sibić, u ime mještana biskupu i gradonačelniku u znak zahvale i sjećanja predao na dar stucku, ručno izrađenu glinenu posudu.

Druženje se nastavilo uz pjesmu i ples članova KUD-a iz Hrastovice i Mošćenice.

 

Fotogalerija
download-(1)
sv-benedikt-sibic-2
sv-benedikt-sibic-3
sv-benedikt-sibic-4

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!