Biskup Košić: Leopoldov život bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen danas u istoimenoj kapeli Svećeničkog doma u Sisku.

_MG_9997.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
12.05.2020 15:37

Tom prigodom, misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s ravnateljem mons. Markom Cvitkušićem i preč. Milanom Begićem, a slavlju su nazočili i djelatnici doma i Ordinarijata.

U homiliji biskup je istaknuo kako je život sv. Leopolda bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku te kako je bio prijatelj Božji i prijatelj ljudi. Biskup je rekao i kako se ovaj svetac cijeli dao potrebitima i bližnjima te je poznat po tome što je satima ispovijedao vjernike i davao duhovne savjete.

- Napisao je i brojna pisma koja pokazuju da je itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme. Upravo je u tim svojim pismima znao često napisati nešto što bismo i mi trebali primijeniti u svom životu, a te riječi glase: 'Samo vjeruj i sve će biti dobro'. To ujedno treba biti i temeljni stav kršćana pred svim problemima, križevima, izazovima i teškoćama - kazao je biskup.

Na kraju je podsjetio i kako je prvi u našem narodu štovanje sv. Leopolda širio upravo Alojzije Stepinac, ali i kako su u ožujku o.g. Biskupi BK BiH i HBK prihvatili molbu provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića da ovaj svetac postane zaštitnik bolesnih od tumora.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije