Prvi hodočasnički križni put u Glinskom dekanatu

Sudionici križnog puta već se nadaju kako će ovo okupljanje u korizmenom vremenu postati tradicija.

92.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
25.03.2019 17:03

Prvi hodočasnički križni put u Glinskom dekanatu održan je u nedjelju, 24. ožujka. Četrnaest postaja ovog križnog puta po Banovini bile su tri župne crkve i kapele koje su stradale u Domovinskom ratu te raspela i spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima.

Sve je započelo u crkvi u Svetog Franje Ksaverskog u Viduševcu, a hod se nastavio kroz Dvorišće do u Domovinskom ratu srušene župne crkve Ranjenog Isusa u Maloj Solini. Nakon okrijepe i odmora hod je nastavljen kroz sela Hađer, Prekopu i Jukinac sve do župne crkve Svetog Ivana Nepomuka u Glini gdje 130 sudionika sudjelovalo na večernjoj Misi.

Uz hodočasnike na putu dugom 21 km bili su i župnici ovih triju župa vlč. Ivica Mađer i vlč. Marijan Štingl, a uz molitvu i prisjećanje na stradanja glinskog područja, sudionici su se složili kako ovakvo okupljanje u korizmenom vremenu treba postati tradicija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!