Susret biskupa Košića i krizmanika Katedralnog arhiđakonata

'Želim da budete svjesni svojih obitelji i da im budete na ponos, ali i na ponos svoje šire obitelji župe i domovine'

135.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
01.04.2019 09:26

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Katedralnog arhiđakonata održan je u nedjelju 31. ožujka u bazilici Sv. Kvirina u Sisku. Uz biskupa s petstotinjak ovogodišnjih krizmanika susreli su se i biskupovi delegati u ovom arhiđakonatu: generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić, biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak, kancelar preč. Janko Lulić, preč. Tugomil Radićek i preč. Marko Karača te povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Grbešić, a program su animirali mladi iz Molitvene zajednice 'Srce Isusovo'.

Nakon molitve i pjesme svoje svjedočanstvo o važnosti vjere na njihovom životnom putu izrekli su sjemeništarac Tomislav Bernić i srednjoškolka Patricia Gojani. Slijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon čega su se okupljenim krizmanicima obratili mons. Cvitkušić i biskup Košić. Ohrabrivši krizmanike biskup im je ukazao na to kako je ova pastoralna godina u Sisačkoj biskupiji Godina mladih.

- Ovo je vaša godina i za vas se moli cijela naša Biskupija, ne samo vaši bližnji. Prošle godine održana je u Rimu Biskupska sinoda o mladima i baš je ovaj tjedan papa Franjo potpisao, u Loretu u Nazaretskoj kućici, završni dokument 'Krist živi', rekavši da treba ujediniti mlade, obitelj i molitvu za zvanja. Ja to isto želim, da vi dragi mladi budete svjesni svojih obitelji i da im budete na ponos, ali i na ponos svoje šire obitelji župe i domovine. Onda i da razmišljate i molite se da izaberete pravo zvanje. Čuli smo svjedočenja dvoje mladih kako su oni u svojim traženjima pronašli i pronalaze rješenja za život snagom Duha Svetoga. Neka slavlje krizme bude i vama novi početak i nova vatra koja će se zapaliti u vašim srcima - zaključio je biskup.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!