Tradicionalni susret zaklade 'Fra Bonifacije Ivan Pavletić'

Zaklada je u 10 godina rada dodijelila 750 stipendija.

thumbnail__MG_9729.jpg
Autor
Mediji Sisačke biskupije/Laudato/K.P.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije
Objavljeno:
 
08.12.2019 09:03

Biskupijska zaklada "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom 10. susretu stipendista i prijatelja, 85 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Ugovore su im u subotu 7. prosinca uručili sisački biskup Vlado Košić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler, a uz njih susretu je nazočilo i petnaestak prijatelja Zaklade.

Na početku, sve okupljene je pozdravio dr. Mosler podsjetivši da je ovo deseta godina djelovanja Zaklade kroz koju je uključujući ovu godinu dodijeljeno oko 750 stipendija.

- Koliko je to možda će dočarati i brojka da je za stipendije Sisačka biskupija kroz ove godine dodijelila studentima poput vas otprilike šest milijuna kuna. To je doista značajna stavka u ovakvoj jednoj potrebitoj biskupiji, ali je ipak ostvarena prije svega zahvaljujući našem biskupu koji je prepoznao važnost ulaganja u mlade ljude. Ove brojke nisam rekao kako bismo se mi pohvalili, iako možda imamo i zašto, već kako bismo svi mi, mogli biti ponosni na učinjeno. Vi trebate biti ponosni i na sebe. U svojim mladim životima uspjeli ste upisati fakultet i postići određene rezultate i izvrsnost, a s druge strane ostali ste aktivni i povezani sa svojim župama. To je doista nešto vrlo vrijedno i nešto što se sve teže može pronaći u današnjem svijetu - rekao je Mosler zahvalivši i članovima povjerenstva na učinjenom poslu prilikom odabira stipendista, kao i prijateljima na potpori Zakladi.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste su pozdravili direktorica Laudato TV Ksenija Abramović, akad. kipar Tomislav Kršnjavi, bivša europarlamentarka Marijana Petir i alpinist i publicist Petar Lovrić. Ohrabrivši stipendiste, oni su im odreda poručili da se ne boje u svakodnevnom životu svjedočiti svoju vjeru i osloniti se na Gospodina te da u svakom trenutku svoga života nastoje mijenjati svijet oko sebe na bolje. Direktorica Laudato TV-a, gospođa Abramović, mladima je poručila da budu ponos Hrvatske oslanjajući se u životu na Gospodina Isusa Krista, svjedočeći ga tako da budu borci  za Istinu, Ljepotu i Dobrotu u Lijepoj našoj.

Okupljene je pozdravio i biskup Košić čestitavši ovogodišnjim stipendistima i zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Ohrabrivši stipendiste i zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju biskup je poručio kako ima povjerenje u njih da su upravo oni ti koji će promijeniti našu Domovinu tako da ona više neće biti mjesto iseljavanja mladih.

- Iskreno vjerujem da je to baš vaša zadaća i molim vas da se za to borite - rekao je biskup.

 

Fotogalerija
thumbnail__MG_9636
thumbnail__MG_9643
thumbnail__MG_9647
thumbnail__MG_9668
thumbnail__MG_9672
thumbnail__MG_9674
thumbnail__MG_9716
thumbnail__MG_9725

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije