U istom danu dva krštenja u velikim sisačkim obiteljima

'Obitelji s brojnom djecom lijepi su primjer kako Bog daje život, ali i primjer koliko bi velikodušni roditelji trebali biti na velikoj cijeni u Crkvi.'

ljevar.jpg
Autor
Mediji Sisačke biskupije/Laudato/M.P.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije
Objavljeno:
 
30.12.2018 09:53

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 29. prosinca u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Luciana, peto dijete Ive i Ivane Ljevar. U koncelebraciji bio je domaći župnik o. Andrzej Wosko.

Istog je dana, u župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini, krstio Bornu, deveto dijete u obitelji Zorice i Tomislava Horvat. Krštenju je nazočio i domaći župnik vlč. Mato Mihaljević kao i obitelj krštenika.

- Obitelji s brojnom djecom lijepi su primjer kako Bog daje život, ali i primjer koliko bi velikodušni roditelji poput vas trebali biti na velikoj cijeni u Crkvi. Baš zato biskup i dolazi da vas ohrabri i pohvali te izrazi zahvalnost i poštivanje. Velika je to i žrtva boriti se za djecu te im pružiti ljubav i pažnju, no znajmo da upravo tako ispunjavamo Božju zapovijed - poručio je biskup. 

Biskup je ustvrdio i kako posebno mi vjernici znamo da je svakom čovjeku potrebno preporođenje, odnosno, novo rođenje.

- To novo rođenje je sakrament krštenja. Kada se dijete ili odrastao čovjek pere u vodi krštenja, tada ga Bog čisti od svakog zla i istočnog grijeha i ulijeva mu milost da postane dijete Božje. Bez krštenja mi ne bi bili ljubljena djeca Božja - zaključio je biskup.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

 

Fotogalerija
_MG_0022

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije