U službu uveden novi župnik župe Veleševec

U homiliji, tumačeći prispodobu nedjeljnog Evanđelja o talentima propovjednik je podsjetio da bogati gospodar, prije nego će otići na put, povjerava svoje veliko bogatstvo svojim slugama da s njime rade i nešto zarade.

download.jpg
Autor
SV/Laudato/D.T.
Fotograf
SV/Laudato
Objavljeno:
 
20.11.2017 08:40
Generalni vikar Biskupije mons. Marko Cvitkušić predvodio je u nedjelju 19. studenoga u župnoj crkvi Sv. Petra u Veleševcu, misno slavlje tijekom kojeg je u službu uveo novog župnika ove župe vlč. Kristijana Krajnovića. Na početku mons. Cvitkušić pročitao je okupljenim vjernicima dekret biskupa Košića o imenovanju te prenio biskupove pozdrave novom župniku i svim župljanima.
 
U homiliji, tumačeći prispodobu nedjeljnog Evanđelja o talentima propovjednik je podsjetio da bogati gospodar, prije nego će otići na put, povjerava svoje veliko bogatstvo svojim slugama da s njime rade i nešto zarade.
 
- Daje im različito: sposobnijemu više, manje sposobnomu manje. Po povratku gospodar traži račun od svojih slugu. Prva dvojica su ulagali radili i stjecali. Onaj koji je primio pet talenata, stekao je radeći još pet. Onaj s dva stekao je još dva. Obojica su čuli pohvalu svoga gospodara, a za nagradu dobit će visoka mjesta u radosti svoga gospodara. Zatim je pristupio i treći koji je iz straha sakrio talenat te ga radi svoje lijenosti uopće nije koristio - rekao je propovjednik.
 
Istaknuo je zatim kako ova prispodoba govori o čovjekovom životu i smislu njegova života.
 
- Najveći talent koji nikada i nikako ne bismo mogli zavrijediti niti zaraditi jest sam život. Bog nam ga daje besplatno, povjerava, nezasluženo. Ali to je talent s kojim valja surađivati i nešto postići – naglasio je.
 
Na kraju propovjedi mons. Cvitkušić je rekao da svi mi imamo svoje talente koje trebamo prepoznati, razvijati i oplemenjivati, kako bi dali svoj doprinos da ovaj svijet bude bolji, ljepši, plemenitiji i više vjernički. Novom župniku Kristijanu i vjerničkom puku u Veleševcu zaželio je da budu otvoreni Božjim poticajima i upotrijebe svoje duhovne talente kako bi župna zajednica rasla u vjeri nadi i ljubavi, kojoj će posebno na srcu biti duhovni i materijalni siromasi.
 
Na kraju slavlja okupljenim vjernica predstavio se vlč. Krajnović pozvavši okupljene na otvorenost i suradnju u izgradnji župnog zajedništva.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije