Ulje za posvetu i maslinove gračnice iz župe Tučepi

Tradicionalno i ove godine Sisačka Biskupija primila je od župe Sv. Antuna Padovanskog u Tučepima maslinovo ulje za posvetu namijenjeno svetim sakramentima, kao i maslinove grančice za Caritas.

maslinove-grancica-bisk-sisak.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
08.04.2019 09:07

U ime Biskupije po darove župljana župe Tučepi i njihovog župnika fra Nediljka Šabića uputili su se vlč. Damir Ceković, upravitelj župe Preobraženja Gospodnjeg iz Petrinje i njegovi suradnici trajni đakon Vjakoslav Uvalić sa svojom suprugom gospođom Mirnom Uvalić te pastoralni vijećnik gospodin Renato Komarica.

U Tučepima ih je dočekao velikodušni fra Nediljko Šabić koji je zajedno s njima za sunčanog subotnjeg dana sjekao maslinove grane koje će se blagoslivljati na Cvjetnicu po župama Biskupije.

Ovaj radni vikend zaključen je svečanom svetom Misom u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predslavio vlč. Damir Ceković, a propovijedao đakon Uvalić.

Nakon svete Mise župniku fra Nediljku Šabiću i župi Tučepi uručena je "Zahvalnica" Biskupije za svesrdnu pomoć u ulju za svete sakramente za ovih proteklih devet godina otkako je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

 

Fotogalerija
download-(1)
download
download (1)

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!