Vlč. Petković: Marija Magdalena primjer je ljubavi prema Gospodinu

Proslavom nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene župljani župe Sela oprostili se od župnika preč. Mate Sukalića.

4.jpg
Autor
biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
23.07.2019 15:57

Župa Sela svečano je u ponedjeljak, 22. srpnja proslavila blagdan svoje zaštitnice sv. Marije Magdalene.

Svečano misno slavlje predvodio je župnik iz Bučice dr. Ivan Petrović u zajedništvu s generalnim vikarom Biskupije mons. Markom Cvitkušićem, domaćim župnikom i dekanom preč. Matom Sukalićem, župnikom iz Odre vlč. Sašom Jozićem, župnikom iz Veleševca vlč. Kristijanom Krajnovićem i župnikom iz Martinske Vesi vlč. Ivicom Šimunovićem, a služio je đakon Ivan Ćorić.

U homiliji osvrnuvši se na pročitano Evanđelje vlč. Petrović pozvao okupljene vjernike da budu hrabri u svojoj vjeri poput Marije Magdalene, one koja je prva došla na Isusov grob te ga našla prazna.
- Dok drugi spavaju ova pobožna žena i Isusova učenica dolazi njemu na grob. Pitamo se zašto dolazi tako rano ujutro? Reći će Ivan Zlatousti, da Marija Magdalena nije više mogla izdržati i nije mogla čekati te je htjela prva doći na grob Učiteljev i tako pokazati koliko silno ljubi tog čovjeka i Boga, onoga koji joj je približio Gospodina i oprostio sve grijehe.

U nastavku propovjednik je ustvrdio kako je Mariju Magdalenu danima i tjednima te posebno u trenutku Isusove smrti nosila njena vjera i to što joj je Gospodin oprostio grijehe.

- U ovom ključnom trenutku nakon Isusove smrti i nakon što ga je gledala na križu i vidjela je osobu koja joj je oprostila grijehe i donijela slobodu, što je ugledala? Vidjela je da je grob prazan i vidjela je opet jednu slobodu. Ona je ugledala Uskrsnulog prva, kao onoga koji je pobijedio smrt. Tako ćemo i mi ugledati Krista i razumijeti njegovu poruku kad ćemo u svom srcu znati da je on taj koji oprašta grijehe i da je Bog kojem nitko ništa ne može nauditi. Imajmo uvijek pred očima ovu pobožnu ženu Mariju Magdalenu koju ništa nije moglo uplašiti i udaljiti od ljubavi prema Kristu Spasitelju koji oprašta grijehe - poručio je Petrović.

Nakon popričesne molitve predvoditelju slavlja i svima koji su pomogli u njegovoj pripremi zahvalio je župnik Sukalić, a na kraju su se članovi HKUD-a „Radost“ iz Sela oprostili od župnika koji nakon 15 godina odlazi na novu službu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!