Župa Viduševac proslavila blagdan svog zaštitnika

U nadahnutoj propovijedi, vlč. Lulić osvrnuo se na izniman put i misionarsko poslanje sv. Franje Ksaverskog te poziv na svetost upućenu svakom vjerniku.

download-(2).jpg
Autor
Katica Gašljević Tomić/Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
05.12.2017 11:32

U ponedjeljak 4. prosinca, svečanom sv. misom u koju je predslavio kancelar Sisačke biskupije vlč. Janko Lulić u zajedništvu s domaćim župnikom  vlč. Marijanom Štinglom i  više svećenika: dekanom Goranom Rukavina iz Topuskog, vlč. Ivicom Mađerom iz Gline, vlč. Ivanom Petrovićem iz Bučice, vlč. Draženom Laucom iz Osekova i  fra Tomislavom Jurićem iz Gvozda, u župnoj crkvi proslavljen je zaštitnik ove župe sv. Franjo Ksaverski. 

Obzirom da se ove godine blagdan zaštitnika viduševačke župe poklopio s prvom nedjeljom došašća, slavlje je pomaknuto na slijedeći dan. Nakon trodnevne priprave, na sv. misi u  Viduševcu se okupio  lijepi broj vjernika, a  nazočio je i gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević.

U nadahnutoj propovijedi, vlč. Lulić osvrnuo se na izniman put i misionarsko poslanje sv. Franje Ksaverskog te poziv na svetost upućenu svakom vjerniku. Uz orgulje koje je svirala časna sestra Mirjana Turković, sv. misu su pjesmom uveličale Vidušljanke kojima su se zdušno pridružili i svi vjernici. Kao što to u Viduševcu uvijek biva, misno je slavlje završilo  pjesmom ''Kraljice anđelska''. 

Unatoč prohladnom vremenu, vjerujem da su se svi ove večeri s našeg brijega spustili punog srca. Pozivu župnika Marijana Štingla odazvali su se kolege svećenici te vjernici viduševačke i okolnih župa, a on se svima srdačno zahvalio. Vedrina, predanost i zauzetost kojom u obavljanju svoje službe zrači,  dotaknula je srca mnogih. Nakon sv. mise bila je prigoda da se svi malo okrijepe i podruže na domjenku priređenom u župnom pastoralnom centru. 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!