Biskupi Splitske metropolije povukli sve liturgijske odredbe donesene za vrijeme pandemije

Biskupi Splitske metropolije potpisali su novo pismo svojim vjernicima po kojima se stvari vraćaju gotovo 'u normalu'.

3.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
smn.hr
Objavljeno:
 
05.06.2020 16:29

Šibenski biskup Tomislav Rogić, hvarski biskup Petar Palić i dubrovački biskup Mate Uzinić na čelu sa splitskim metropolitom nadbiskupom Marinom Barišićem potpisali su novo pismo vjernicima na području mjesne Crkve s uputama o liturgijskim slavljima.

U njemu ističu kako se, zahvaljujući Bogu na danim milostima kao i svima koji su se odgovorno ponašali u žarišnom vremenu pandemije koronavirusa, društveni i vjerski život polako vratio u ono što ćemo nazvati 'normalnim'.

Potaknuti činjenicom da se situacija svakim danom popravlja, biskupi su donijeli odluku da se opozivaju sve ranije odredbe izdane u vezi s opasnošću od zaraze. No, napominju kako sve te odredbe ostavljaju vjernicima kao preporuke te da i dalje budu oprezni.

- Potičemo vas da i dalje vršite djela pobožnosti i molite naše nebeske zaštitnike da nam pomognu biti postojanima u vjeri i da nam isprose mir duše i zdravlje tijela. Sve vas stavljamo pod moćni zagovor naše nebeske Majke, Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i naših svetih zaštitnika: Dujma, Vlaha, Mihovila i Stjepana - stoji u završnom dijelu pisma.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!