Djeca s posebnim potrebama – darovitost i poteškoće

Predavanje organiziraju Udruga bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu i Gradska knjižnica Solin povodom Međunarodnog dana djeteta.

5.jpg
Autor
Sanja Štrk/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Sanja Štrk
Objavljeno:
 
21.11.2019 12:26

Kako pristupiti djeci s posebnim potrebama? Što su to posebne potrebe i je li, zapravo, svakom djetetu potreban individualan pristup? Kako prepoznati darovitost i poteškoće? Kako prihvatiti poteškoće? Razumijemo li razliku između djece s posebnim potrebama i djece s teškoćama u razvoju?S kakvim se pitanjima i poteškoćama susreću roditelji? Koja je uloga učitelja i asistenata u odgoju i obrazovanju djece s posebnim potrebama?

Odgovore na navedena pitanja, ali i na njima slična, možete dobiti ako u subotu, 23. studenog 2019. godine dođete na predavanje Djeca s posebnim potrebama – darovitost i poteškoće koje će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin s početkom u 17 sati. Predavanje organiziraju Udruga bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu i Gradska knjižnica Solin povodom Međunarodnog dana djeteta. Namijenjeno je svima koji sudjeluju, ili će sudjelovati, u odgoju i obrazovanju te roditeljima.

Sudjeluju Tanja Mravak, dipl. uč. i mag. def., Ivana Batarelo Kokić, prof. dr. sc., Nikolina Jerkan, mag. paed. i Marina Kalaica, asistentica u nastavi. Prigodni program pripremaju učenici OŠ Vjekoslava Paraća, Solin, a moderatorica programa je Sanja Štrk, mag. prim. educ.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!