Dodijeljene 72 Caritasove stipendije

Za studente je 1000 kuna, a za srednjoškolce 700 kuna

25.jpg
Autor
smn.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
smn.hr
Objavljeno:
 
05.11.2019 15:41

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić dodijelio je jučer u prostorijama Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije rješenja o dodjeli Caritasove stipendije za 33 studenata i 39 učenika srednjih škola. Visina mjesečne stipendije za studente je 1000 kuna, a za srednjoškolce 700 kuna, piše Splitsko-makarska nadbiskupija.

Pozdravljajući srednjoškolce, studente i roditelje mons. Barišić je istaknuo kako je podjela stipendija gesta ljudskosti, pažnje i obiteljskog načina odgovornosti jednih za druge.

- Naša Nadbiskupija kojoj pripadate preko svojih župnih zajednica je jedna velika obitelj. Sav vaš rad kroz studij ne služi samo vašoj osobnoj izgradnji. On izgrađuje i vašu veliku obitelj – našu Nadbiskupiju i društvo u kojem djelujete - kazao je Nadbiskup.

Potaknuo je studente da svoje talente i sposobnosti iskoriste kroz tri dimenzije; molitvu, rad i studij, naglasivši kako će ugrađujući u život te tri dimenzije uspjeti u cjelovitom ljudskom i kršćanskom sazrijevanju.

U ime srednjoškolaca i studenata, zahvalu nadbiskupu Barišiću izrekla je Lucija Marević.

- Hvala Vam, Oče nadbiskupe za vašu pastirsku brigu koju na ovaj način iskazujete prema svima nama. Više od same stipendije, koja nije zanemariva, znači nam Vaše zauzimanje za nas kojim posredujete istinsku Kristovu ljubav za čovjeka. Ovim današnjim susretom želimo posvjedočiti našu vjeru i nadu te radost što pripadamo Kristu i njegovoj Crkvi - kazala je.

Ravnateljica Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije s. Vlatka Topalović kazala je kako je stipendija ujedno i iskaz ljubavi i ljudske topline.

- Nadam se da kroz svoj studij i rad nećete zaboraviti na naše povjerenje i da ćete uvijek biti otvorena srca za čovjeka u potrebi. Među vama postoje brojni volonteri koji se nesebično daruju za sve ljude u teškim situacijama. Potičem i ostale da nam se pridruže, kako bi osjetili toplinu susreta s onima koji se nalaze na rubu društva - kazala je s. Vlatka obraćajući se srednjoškolcima i studentima.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!