Duhovna obnova "Idite k Josipu" u Kaštel Novom

Duhovna je obnova bila posebno namijenjena muškarcima te je program sadržavao svakodnevni duhovni nagovor, molitvu krunice, ispovijed, misu i euharistijsko klanjanje.

11.jpg
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
02.12.2019 12:09

U crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom od 28. do 30. studenog održana je duhovna obnova pod geslom „Idite k Josipu“ koju je vodio župnik don Darijo Čorić.

Ova duhovna obnova treća je u ciklusu obnovi koje se održavaju u župi Kaštel Novi u sklopu projekta Tabgha, nazvan po mjestu gdje je Isus umnožio pet kruhova i dvije ribice.

Duhovna je obnova bila posebno namijenjena muškarcima te je program sadržavao svakodnevni duhovni nagovor, molitvu krunice, ispovijed, misu i euharistijsko klanjanje. Župni sastav mladih „Snaga vjere“ animirao je mise i euharistijska klanjanja sva tri dana.

Don Darijo se u katehezama dotaknuo osobnosti, djevičanstva, očinstva i šutnje sv. Josipa. Istaknuo je da od Josipa možemo najbolje naučiti kako se u poniznosti i šutnji pouzdati u Boga.

Usporedio je život Josipa iz Staroga zavjeta sa sv. Josipom: kao što je Josip iz Staroga zavjeta prolazio svoje „tamne noći“ u faraonovoj tamnici tako je i sv. Josip prolazio teške trenutke onda kada je saznao da je njegova zaručnica Marija trudna. Kao što je faraon za vrijeme gladi u Egiptu povjerio Josipu svoje žitnice tako je i Bog sv. Josipu povjerio svoga Sina Isusa Krista – Kruh nebeski. Poput braće koja su se prilikom dolaska u Egipat poklonila svom bratu Josipu kao faraonovu namjesniku tako su se i pastiri pred Josipom poklonili malom Isusu.

- Josip i danas može biti primjer momcima za predbračnu čistoću, muževima za sklad u braku, a očevima da kroz svoje očinstvo približe svojoj obitelji sliku Nebeskog oca - naglasio je don Darijo.

Govorio je i o Josipu kao radnika, graditelja, čovjeka koji se drži zakona, poslušnog građanina te poniznog primjera.

- Sv. Josip više vjeruje Bogu koju mu se u snu objavio nego samome sebi te je izvršavao ono što Bog traži od njega bez premišljanja i pitanja. Upravo je zbog toga sv. Josip i danas svetac koji privlači sve generacije - zaključio je don Darijo.

Posljednjeg dana duhovne obnove bila je mogućnost primanja sakramenta bolesničkoga pomazanja.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije