Godišnji susret mladih isusovaca održan u Splitu

Split je u razdoblju od 12. do 15. srpnja bio 'domaćin' godišnjeg susreta mladih isusovaca, koji okuplja bogoslove i svećenike do pete godine svećeništva.

isusovci.png
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
17.07.2019 10:39

Susret je započeo u petak, 12. srpnja iskustvima pojedinih isusovačkih bogoslova i redovnika iz njihova odgojna ili studentskoga života. Tako je Daniel Vorih govorio o iskustvu studija filozofije, Stjepan Guzanović o iskustvu pastoralne prakse pri Glasniku Srca Isusova i Marijina, Marko Petričević o studiju teologije u Poljskoj, uz još druge subraće.

Osim redovitog programa, razlučivalo se i pismo isusovačkog generala o primjeni općih apostolskih preferencija Družbe Isusove, a sudionici su mogli sudjelovati u projektu „Ultra evangelizacije”. U nedjelju su razgovarali s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isuove o. Daliborom Renićem, s kojim su raspravljali o budućnosti zajedničkog poslanja.

Susret je zaključen druženjem u dvorištu rezidencije sv. Stanislava Kostke u Splitu te zajedničkim euharistijskim slavljem.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije