Hrvatsko nadzemlje vraća se na scenu s temom o socijalnoj distanci: Mak' se!

Tema će se održati u srijedu 20. svibnja s početkom u 20:30 sati preko youtube kanala.

1.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Hrvatsko nadzemlje
Objavljeno:
 
18.05.2020 15:45

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja nakon dva mjeseca stanke vraćaju se u dvoranu splitskog Sjemeništa s novom temom. Uvijek aktualni i snalažljivi, ovog puta govorit će o temi socijalne distance s izazovnim i humorističnim naslovom: 'Mak' se' koju će predvoditi doc. dr. sc. Ana Jeličić.

S obzirom na okolnosti, susret će biti zatvoren za gledatelje u dvorani, ali ćete cijeli susret moći popratiti preko youtube kanala. Njihovu najavu prenosimo u cijelosti:

Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina (znači negdi oko Zmijavaca), ️nakon dva mjeseca nerada, ležanja, debljanja i sanjanja domjenka nakon susreta, vraća se Hrvatsko nadzemlje!

ALI - smirite se, spremite patike, ne skačite pred rudo i ne zovite taxi da vas vodi u Sjemenište. Epidemiološka situacija natjerala nas je da se moderniziramo i shvatimo da ne vidimo konkretne razloge zašto nam je Šusta još uvijek potreban u Nadzemlju.

Odlučili smo se za radikalne poteze: ošišali smo don Mišu, Andriji našli curu (doduše od kartona...), Josipi kupili sat i navili ga 4 sata ranije da ne kasni (nije upalilo) i naposlijetku - skinili smo prašinu s YouTubea i Facebooka i odlučili prikazat novi susret Nadzemlja koji će biti U POTPUNOSTI ONLINE!

Znamo da ništa ne može zaminit borbu za stolicama u dvorani Sjemeništa, ali ako vam baš toliko fali taj osjećaj - postavite 3 stolice, a vas nek bude 4 i potucite se s ukućanima oko mjesta da dojam bude potpun. ️#pokušavajteovokodkuće

Šalu na stranu, skupite se u što manjem broju uživo i u što većem broju na internetu, držite distancu od ekrana (radi vida, ne radi Covid-a) i (ne)vidimo se u u srijedu 20. svibnja 2020. u 20.30 sati! Gošća predavačica bit će nam doc. dr. sc. Ana Jeličić, a tema o kojoj ovaj put iznimno pričamo je socijalno distanciranje.

Naslušali smo ga se ovih tjedana, ali znamo li o čemu se točno radi? I stvara li socijalna distanca sada, u razdoblju jenjavanja virusa, od ljudi - strance? Je li moguće živjeti bez fizičkih kontakata i koliko je pametno izbjegavati preporuke epidemiologa i okolo grliti ljude? Saznat ćemo, inače će nam Bana (opet) umrit, ta živi od zagrljaja...

Smijeha ne bi trebalo nedostajati, nakupili smo se toliko loših baza da nam i mediji zavide, a bend koji će nas zabavljati neće doć, puštat ćemo hitove iz vremena dok je don Mišo bio član Colonije. ️

Ponavljamo, srijeda 20. svibnja 2020., 20.30 sati, pripremite ekrane mobitela i kompjutera, zavalite se u najgoru fotelju i zamislite da vas žulja stolica u dvorani.

Ne vidimo ose, al veselimo im se. Link za gledanje susreta bit će dostupan na dan prikazivanja, bit će vidljiv ko znak Hollywood, ne brinite, nećete ga moć promašit.

U suradnji s Uredom za pastoral mladih splitsko-makarske nadbiskupije, vaše bucmasto Hrvatsko nadzemlje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije