Humanitarni koncert ''Obitelji za najmanje'' okupio tisuće sudionika Trećeg NSHKO

Humanitarna akcija traje do 1. listopada.

P2590161.JPG
Autor
Splitsko-makarska nadbiskupija/Laudato/M.P.
Fotograf
Splitsko-makarska nadbiskupija
Objavljeno:
 
15.09.2018 14:27

Više tisuća Splićana i gostiju u petak, 14. rujna, na splitskoj rivi pjevalo je i plesalo za najmanje, u sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, u organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije. Dvosatni humanitarni koncert "Obitelji za najmanje" okupio je 17 izvođača, a sve u svrhu kupnje endoskopskog stupa za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split.

Bila je otvorena i donatorska telefonska linija kako bi se što brže sakupilo potrebnih 620.000 kuna. Prvi je na pozornicu izašao Marko Perković Thompson, koji je pjesmama Samo je ljubav tajna dvaju svjetova i Lijepa li si, zagrijao atmosferu i napravio odličnu uvertiru u koncert.

- Posebno smo osjetljivi svi na ove najmlađe. Hvala mom prijatelju Zečiću i drugima koji su sve ovo pripremili i vidimo se na nekoj drugoj humanitarnoj akciji - izjavio je pjevač po završetku nastupa.

Ovakve prilike ne propušta ni Tedi Spalato.

- To je puno ljubavi, tim više tim prije što se skuplja za djecu kojoj je potrebna pomoć. Velika mi je radost što sam dio te priče i da se humanitarna akcija ostvari – rekao je Spalato.

Na koncertu su bili i gradonačelnici Splita i Solina, gradova domaćina Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

- Rekao bih da su nam srca svima ispunjena jer možemo sudjelovati u ovoj akciji i što imamo priliku čuti ovako predivne izvođače.  - kazao je Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina.

Radostan je bio i gradonačelnik Splita.

- Toplo je srce Splita i gostiju Splita. Naš grad je žarište, zajedno sa Solinom, jednog predivnog događaja Trećeg NSHKO. Slavimo ljubav, ljepotu, dobrotu - emotivno je poručio Andro Krstulović Opara odjeven u službenu majicu susreta.

Na koncertu je nastupio i Dražen Zečić.

- U Splitu je uvijek lijepo. To je publika koja zna i osjeća emociju i pozitivu. Kad se radi o djeci onda smo posebno osjetljivi svi. Ako možemo jedno dijete spasiti svojim dolaskom pa to je najljepše što možete svojim dolaskom napravit - poručio je Zečić koji je ujedno bio i član organizacijskog odbora ovog koncerta.

Na pozornici su se nastupima redali: klape Pasika i Šufit, Giuliano, Pero Panjković, Dalmatino, Zorica Kondža, Meri Cetinić, KUD Ante i Petar Dragojević.

Boje mlađih izvođača su uspješno obranile Domenica Žuvela i Mia Dimšić.

- Inače Split je toliko poseban po humanitarnim akcijama i ima ogromnu dušu. Osjeti se to zajedništvo gdje svi pjevaju s tobom - izjavila je Domenica.

Njene dvije izvedene pjesme publika zna naizust.

- Predivno, emotivno, odlična atmosfera i predivna publika - dobacila je Mia Dimšić prije nego li je otišla do malenih obožavatelja koji su je čekali uz ogradu kako bi se fotografirali.

Koncert je završen sa stilom. Samo tako i zna koncerte završavati Mate Bulić.

- Vidite i sami kolika je emocija u nama što izvodimo i u vama što radite. Kako narod kaže da svi zajedno pušemo u istu strunu. Neka Bog da snage ljudima koji su ovo organizirali. Nastavite tako. Ja sam uvijek tu - kazao je Bulić.

Zadnja je pjesma večeri bila himna Trećeg NSHKO "Kristu vjerni zauvijek" u izvedbi Papa benda.

Humanitarna akcija traje do 1. listopada. Uplate možete vršiti putem donatorskog telefona na 060 9000 (6,25kn. PDV uključen), uplatom na žiro račun (IBAN akcije: HR63 2330 0031 5450 1680 0) ili kupnjom suvenira na donatorskim štandovima.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije