Kardinal John Tong predslavio Misu i molitvu za oporavak mons. Jozića

'Hrvatska je kao šira obitelj Crkvi u Hong Kongu, zato što je dom našeg dragog don Ante'

108.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
02.05.2019 13:19

Kardinal John Tong predslavio je u srijedu 1. svibnja misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Svetog Dujma.

U pratnji kardinala Tonga bio je generalni vikar biskupije Hong Kong mons. Peter Choy, te skupina tamošnjih vjernika laika, prijatelja i suradnika mons. Ante Jozića. Na Misi su se okupili i članovi njegove obitelji kao i drugi vjernici koji su došli moliti za njegovo zdravlje. Kardinal Tong u uvodu pozdravio je sve okupljene vjernike, posebno braću i sestre mons. Jozića i njihove obitelji, te je izrazio radost što je posjetio Hrvatsku, Splitsko-makarsku nadbiskupiju i grad Split, piše IKA.

- Hrvatska je kao šira obitelj Crkvi u Hong Kongu, zato što je dom našeg dragog don Ante. Došli smo izdaleka da ga vidimo i da mu izrazimo zahvalnost i kršćansku blizinu. Posebno mu zahvaljujemo na deset godina službe u Holy See Study misiji koja je bazirana u Hong Kongu te na njegovu predanom radu, kompetencijama i predanosti biskupiji u Hong Kongu i nadasve, Crkvi u Kini - kazao je kardinal Tong u homiliji.

Dodao je da su mnogi katolici u Kini izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje te su mu poželjeli brz i uspješan oporavak.

- Mons. Jozić uvijek je poticao izmirenje i solidarnost među članovima različitih biskupija u Kini. Ustrajno je primao posjetioce iz Kine i u Kini, promičući dijalog i razumijevanje između Crkve u Kini i Univerzalne Crkve. Čim su vijesti o ozbiljnoj prometnoj nesreći došle do Crkve u Hong Kongu, bili smo šokirani. Održali smo Mise i molili se za spas duše mladog vozača i za brz oporavak mons. Ante. Kada sam ga jučer posjetio i uvjerio se kako se njegovo zdravlje uvelike poboljšalo i kako je zdrava duha bio sam jako sretan. Zahvaljujem Blaženoj Majci na njenoj intervenciji da ga zaštiti te mu da snage i milosti koja mu je bila potrebna - istaknuo je.

Svoj kratak boravak u Splitu kardinal Tong opisao je u tri riječi: predivno, teško i moguće.

- Moja prva riječ je predivno zato što su me vrijeme i krajolik ovdje osvježili i učinili radosnim. Najvažnije, dirnut sam prijateljstvom, toplinom i iskrenošću koja mi je ovdje iskazana. Moja druga riječ je teško zato što ne poznajem vaš hrvatski jezik, a vi ne razumijete naš kineski jezik. A moja treća riječ je moguće, jer iako međusobno ne poznajemo naše jezike, kroz izraze prijateljstva, ljubavi i brige svih, a posebno obitelji mons. Ante, sve poteškoće se mogu nadići - kazao je Tong.

Na samom kraju naglasio je kako je siguran da će uz pomoć ljubavi, brige, jedinstva i molitve svoje obitelji te svih vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije, čitave Hrvatske i svijeta mons. Jozić imati brz i potpun oporavak te je zamolio sve okupljene da mole za Crkvu u Kini i za Crkvu u Hong Kongu.

Kardinal Tong se u večernjim satima još jednom susreo s nadbiskupom Baršićem te mu zahvalio na gostoprimstvu. Nadbiskup Barišić poklonio je kardinalu prigodne darove, zaželio sretan put u Hong Kong te izrazio nadu da će se uskoro opet sresti na istom mjestu povodom biskupskog ređenja mons. Jozića.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!