Klanjanje pred Presvetim u svim župama nadbiskupije

Uoči trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, u župama Splitsko-makarske nadbiskupije upriličeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

klanjanje-3.jpg
Autor
smn.hr/Laudato/F.M.S
Fotograf
smn.hr
Objavljeno:
 
14.09.2018 15:32

Klanjanje je upriličeno kako bi se molilo se za sve obitelji i za plodove Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

Tom prigodom, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić pohodio je župu sv. Pavla apostola na Pujankama u Splitu. U suslavlju sa župnikom don Božom Renjićem predslavio je euharistijsko slavlje.

Istaknuo je kako se nada da će nas Susret obitelji, kao i trogodišnja priprava koja je za nama, osnažiti kako bi osobno i u obitelji još snažnije svjedočili ono čime smo obilježeni – ljubavlju.

Nakon Mise nadbiskup je predvodio i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz prigodne meditacije o sakramentu braka i o obitelji.

Brojni okupljeni vjernici molili su za uspjeh Susreta i za blagoslov očeva i majki te svih obitelji.

U župnoj crkvi Gospe od Siti u Strožancu kraj Splita klanjanje je predvodio župnik don Ante Vranković.

- Molimo da naše obitelji budu na okupu, da kršćanske obitelj budu nositeljice nade i svjedoci budućnosti u svijetu. Molimom da u kršćanskoj obitelji bude ljubav, poštovanje, povjerenje, poslušnost, požrtvovnost djece prema svojim roditeljima, ali i roditelja prema svojoj djeci jer to čini nezamjenjiv doprinos izgradnji kršćanske obitelji - kazao je don Ante Vranković.

Za vrijeme klanjanja djeca u prostorima župe crtala su crteže na temu obitelji te su poslije klanjanja svoje crteže zajedno s roditeljima izložila na posebni pano pored oltara.

U splitskoj župnoj crkvi sv. Mihovila ark. na Kamenu klanjanje je predvodio župnik o. Anto Knežević koji je potaknuo vjernike da im ovaj susret bude poticaj za obnovu bračne i obiteljske vjernosti i novog prepoznavanja mjesta i uloge braka kao temeljne stanice društva.

- Poslije Susreta u Solinu nadajmo se i molimo Gospodina da naša svijest o važnosti obitelji poraste kako bi iz te svijesti proizašla i potreba za obnovom saveza s Gospodinom. Nadamo se da će ovaj susret svima ostati u sjećanju kao i onaj veliki povijesni iz 1976. godine kada smo u Solinu obilježili '13 stoljeća kršćanstva u Hrvata' - istaknuo je župnik o. Anto Knežević.

Inače u ovoj župi već 15 godina djeluje Obiteljska zajednica, a cjelonoćna klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom su svakog četvrtka u tjednu.

 

Fotogalerija
smnh-klanjanje
klanjanje-2
klanjanje-3
crtez

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije