NAJAVA: Kome treba tradicija? - susret mladih grada Splita

Što je tradicija? Što su to narodni običaji? Koje su to sve vrijednosti utkane u naš nacionalni identitet po kojemu smo jedinstveni i zašto je biti konzervativcem u 2018. lako poput bauštele? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na novom susretu mladih grada Splita.

kj.jpg
Autor
Hrvatsko nadzemlje/Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
16.01.2018 09:11
Susret mladih grada Splita održati će se u srijedu 17.01.2018. u Nadbiskupskom sjemeništu.  Tema susreta je "KOME TREBA TRADICIJA", gost predavač je prof. dr. sc. Marko Dragić, filolog, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu, pukovnik HVO-a, član brojnih udruga i odbora, a uz to izabran za najboljeg profesora Hrvatske po izboru studenata. Susret vode i animiraju mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.
 
 
Mislite da su narodno nasljeđe samo terluci, opanci, pegle od 30 kila, 350 stupnjeva kraj šporeta i kazan u kojemu se kuha pola krave? Mislite da pojam "narodna baština" podrazumijeva samo klapska grla natopljena bevandom i gusle u Drnišu za Dan pobjede? U tom ste slučaju visoko na površini i previše ste urbani. Što je tradicija? Što su to narodni običaji? Koje su to sve vrijednosti utkane u naš nacionalni identitet po kojemu smo jedinstveni i zašto je biti konzervativcem u 2018. lako poput bauštele? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na novom susretu mladih grada Splita.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije