Misijska humanitarna akcija "1000 ruža za djecu misija"

Šezdesetak mladih volontera potaknuti primjerom redovnika i redovnica, svećenika i župnika na mjestima većeg okupljanja dijelilo je ruže koje su simbol ljepote, nježnosti i majčinske ljubavi.

6.jpg
Autor
smn.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
smn.hr
Objavljeno:
 
07.10.2019 14:55

U subotu, 5. listopada, ranim jutrom na više lokacija naše Splitsko-makarske nadbiskupije u nekoliko gradova održala se misijska humanitarna akcija „1000 ruža za djecu u misijama“ u organizaciji Misijskog ureda Papinskih misijskih djela pri našoj nadbiskupiji. Šezdesetak mladih volontera potaknuti primjerom redovnika i redovnica, svećenika i župnika na mjestima većeg okupljanja dijelilo je ruže koje su simbol ljepote, nježnosti i majčinske ljubavi.

Građani Splita, Omiša, Metkovića, Trogira, Kaštela, Sinja, Trilja, Imotskog, Dugopolja i Podstrane rado su se odazvali na ovu humanitarnu akciju te su u kratkom vremenu velika većina ruža pronašle svoje nove domove, dok su nesebični novčani prinosi ovu akciju učinili hvale vrijednom za one najpotrebnije, djecu u misijama. Navedenu akciju medijski su podržali Radio Marija, Radio Dalmacija, Portal grada Kaštela i mnogi drugi.

Akcija se nastavila i sutradan u suradnji s župama i župnicima naše nadbiskupije. Svi vi koji još niste, a želite sudjelovati u ovoj humantiranoj akciji svoju ružu možete preuzeti u sljedećim župama: župa sv. Spasa - Mejaši, župa Gospe Fatimske - Škrape, župa sv. Leopolda - Sirobuja, župa sv. Andrije - Sućidar, Župa sv. Mateja - Ravne Njive, župi Solinskih mučenika te prasvetište Gospe od Otoka u Solinu. Također i u župi sv. Nikole u Metkoviću, Svetištu Gospe Sinjske u Sinju, Župi Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici, Župi sv. Petra Apostola u Kaštel Novom, župi Gospe od zdravlja u Podstrani, župi Presvetog Srca Isusova u Košutama, župi sv. Luke u Dubravi te župi sv. Mihovila u Trilju.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije