Sažalnica nadbiskupa Barišića u povodu smrti Olivera Dragojevića

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je sažalnicu obitelji pjevača Olivera Dragojevića, istaknuvši da je mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva.

oliver.jpg
Autor
smn.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
smn.hr
Objavljeno:
 
31.07.2018 09:23

 - Za vrijeme moga posjeta nadbiskupiji Paderborn u Njemačkoj zatekla me je vijest da je preminuo veliki čovjek i glazbenik, ali na prvom mjestu suprug i otac - Oliver Dragojević. Ta vijest nikoga nije ostavila ravnodušnim. Slijedile su reakcije mnogih ljudi, naših sugrađana i šire, velikih i malih, onih koji su ga osobno poznavali i onih koji su ga upoznali kroz pjesme. A ubrzo je stigla utjeha jer je bol nadjačana pjesmom na tolikim trgovima i pjacama, skalama i kaletama; u Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj i po svijetu. Pjesma je znak života, a u brojnim pjesmama Oliver je živio, živi i živjet će. Zajedno s galebom se vinuo u nebesa, nad pučinu, povrh svega i bez 'straja'. Sada još više, oslobođen zemaljske patnje i boli, prkosi svakoj buri i neveri. I živo kliče u visini - napisao je nadbiskup.

Istaknuo je da je mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva. Za dobre ljude se obično kaže da su anđeli. Vjerujem da se nakon jutara punih nevolje dogodio pogled dobrog anđela i milosrdnog Gospodina te da se nebom prolomio osmijeh kojeg su čuvali jedan za drugoga, istaknuo je nadbiskup.

Izražavajući sućut obitelji Dragojević, u svoje ime i uime Splitsko-makarske nadbiskupije, nadbiskup Barišić napisao je da će se sjetiti pokojnog Olivera i svih vas, njegovih najmilijih, u svojim molitvama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!