Spomendan poginulih hrvatskih branitelja grada Metkovića

Župnik metkovske župe svetog Ilije fra Ante Bilokapić na Gradskom groblju svetog Ivana Nepomuka molio je molitve za odrješenje njihovih, i duša svih preminulih koji počivaju na ovom groblju.

metkovic.PNG
Autor
IKA/Laudato/M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
01.11.2018 09:31
Na uočnicu blagdana Svih svetih u srijedu 31. listopada, i Dana spomena na osamnaest poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu iz grada Metkovića organizirana je molitva za duše u čistilištu.
 

Nakon župnikove molitve su, pred središnjim križem, predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima, te predstavnici političkih stranaka, policije i vatrogasaca, položili cvijeće i upalili svijeće. Isto su učinili i pred Spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi.
 
U večernjim satima u crkvi sv. Ilije proroka, za poginule hrvatske branitelje služena je sveta Misa a potom je u GKS-u u organizaciji Grada Metkovića, Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport, održan komemorativni program.
 
U programu koji je počeo hrvatskom himnom ''Lijepa naša Domovino“ u izvedbi Klape ''Sveti Nikola“ sudjelovali su mješoviti zborovi metkovskih župa – svetog Ilije i svetog Nikole, ''VIS Viatores“ župe svetog Nikole i učenici i profesori Srednje škole Metković. Tijekom programa nazočnima se obratio metkovski gradonačelnik. Voditelji programa  bili su prof. Danijela Baćilo i Neven Kežić.
 
Pjesmu ''Ja sam uskrsnuće i život“ pjevao je zbor sv. Ilije, ''Mila zemljo“ zbor sv. Nikole, a ''Moja domovina“  VIS Viatores. Izvedene su i prigodne recitacije – Vladimira Pavlovića ''Reguiem za uzaludne mrtvace“, Silvija Strahimira Kranjčevića ''Zavjet“, Borisa Maruna ''Branit ću kuću moga oca“, Katarine Barišić ''Heroji“, i Siniše Glavaševića ''Priča o ratniku“.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!