Stručni skup splitskog Caritasa: "Izazovi u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja"

Jedan od najvećih poraza suvremenog društva je sve veći broj slučajeva nasilja u obitelji.

6.jpg
Autor
caritas-nadbiskupije-split.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
caritas-nadbiskupije-split.hr
Objavljeno:
 
21.11.2019 12:32

Stručni skup će se održati 26. studenog 2019. godine u velikoj dvorani Sveučilišne knjižnice na 2. katu sjevernog tornja, na adresi: Ruđera Boškovića 31, Split.

Nasilje je postalo dio života mnogih i stalno smo mu izloženi. O tome svjedoče osobna iskustva velikoga broja ljudi: od nasilja na ulicama, u školama i domovima, preko ratnih razaranja pa do medija koji nas svakodnevno podsjećaju na prisutnost nasilja u čitavom svijetu i na njegove razorne posljedice. Jedan od najvećih poraza suvremenog društva je sve veći broj slučajeva nasilja u obitelji. Zabrinjavajuće brojke ukazuju na ozbiljnost problematike koja ima nesagledive posljedice na integritet i dostojanstvo pojedinca, funkcioniranje obitelji, zajednice i društva u cjelini.

Cilj ovog stručnog skupa je prikazati posljedice izloženosti različitim oblicima obiteljskog nasilja na prilagodbu pojedinca i njegovo mentalno zdravlje. Poseban naglasak će se staviti na iskustvo rada u Skloništu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja te prikaz izazova i poteškoća s kojima se susrećemo kroz različite faze boravka korisnika u Skloništu. Također, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije PU Splitskodalmatinske Marijana Todorić će govoriti o policijskom postupanju u slučaju nasilja u obitelji te stanju i kretanju kriminaliteta nasilja u obitelji.

Izazovi u radu su brojni te se iz tog razloga organizira ovaj stručni skup, da okupi stručnjake koji se bave ovom problematikom te da sa svojim iskustvom, javnom suradnjom i partnerstvom odgovorimo na njih i potaknemo bolju suradnju u svrhu bolje i učinkovitije zaštite žrtava nasilja u obitelji. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!