Biskup Radoš mladim svećenicima: Krist je razlog našeg zajedništva

Tijekom susreta i druženja razmijenili su svoja iskustva prvih svećeničkih koraka te su se kroz razgovor prisjetili svojih ređenja i zajedničkog života u zagrebačkoj bogosloviji.

5.jpg
Autor
biskupija-varazdinska.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-varazdinska.hr
Objavljeno:
 
17.06.2020 13:30

U Biskupskom domu u Varaždinu jučer su se na svoj generacijski susret okupili mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije koji su zaređeni za prezbitere 2018. godine.

Središte susreta bila je sveta Misa koju je u kapeli Biskupskog doma predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Svetom misom željeli su zahvaliti za svećenički poziv i prve dvije godine svećeništva.

Biskupija izviještava kako je biskup u uvodnim riječima istaknuo da je potrebno zahvaliti Kristu i okupiti se oko Njega jer je On razlog međusobne povezanosti i poznanstava svećenika koji su zajedno rasli u hodu prema svećeništvu. Promišljajući nad misnim čitanjima, biskup Radoš je progovorio o liku proroka Ilije iz prvog čitanja istaknuvši njegovu jasnoću i oštrinu koje se mogu prepoznati i kod mladih ljudi.

Prisjetio je svećenike na Ilije riječi: 'Nisam bolji od otaca svojih' i potaknuo ih kako je spremnost prihvaćanja puta na kojemu se nalaze ispravan put te kako u svom mladenačkom poletu u drugima mogu prepoznati prepreke života, ali u njima mogu pronaći i put koji je od Boga darovan i usmjeren.

Nakon slavlja euharistije mladi su svećenici zajedno objedovali, a potom su obišli prostore središnjih biskupijskih ustanova.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!