Duhovna obnova mladih kao priprava za svetkovinu Duhova

Duhovnu obnovu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije predvodio je p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

2.jpg
Autor
Anita Treščec/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupija-varazdinska.hr
Objavljeno:
 
27.05.2020 16:26

Sveta misa, kateheza i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u župnoj crkvi sv. Nikole u Varaždinu bili su prilika vjernicima grada Varaždina, posebno mladima, za duhovnu pripravu za nadolazeću svetkovinu Duhova.

- Najvažnija tema svake duhovne obnove je obraćenje. Uvijek je obnova ono što nam je svima potrebno. Nova zora, u stvari svaki novi dan, je prilika za novi početak, za napraviti korak naprijed u ljubavi prema Bogu i bližnjemu - rekao je p. Horvat.

Predvodeći misno slavlje p. Horvat je podsjetio i na spomendan sv. Filipa Nerija zaštitnika mladih, koji je svojom jednostavnošću, radošću i veseljem osvajao mlade za Krista. U katehezi nakon mise voditelj obnove vodio je okupljene kroz promišljanje o vlastitim potrebama i željama koje, ako nisu utemeljene u Ljubavi, ne donose istinsku radost i mir.

Vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih i organizator ove duhovne obnove, izrazio je radost i zadovoljstvo što se nakon izolacije zbog pandemije ponovno vjernici mogu okupljati u svojim crkvama na različitim susretima. 

- Ono što je živi susret, to je nezamjenjivo. Nadam se da će i ova duhovna obnova donijeti prije svega mir u srce da bi bilo moguće zajedništvo s drugim ljudima, s onima s kojima djelimo isto mišljenje i jednodušnost, što je dio pripreme za Duhove - rekao je Kosec podsjetivši kako je ovaj susret dio osmodnevnog hoda i priprave za blagdan Duhova u Varaždinskoj biskupiji.

Ovu duhovnu obnovu svojom je pjesmom animirala zajednica Totus Tuus iz Čakovca. Sudionici su na ovu duhovnu obnovu i molitvu donijeli i svoje osobne nakane kako nam je rekla Ana Kraljić koja je molila za obnovu Crkve i mladih, posebno srednjoškolaca i maturanata.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!