Duhovska osmina u Varaždinskoj biskupiji

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije je uoči svetkovine Duhova pripremilo bogat program s raznim duhovnim, glazbenim i edukativnim sadržajem.

varazdin.jpg
Autor
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije/Laudato/P.S.
Fotograf
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije
Objavljeno:
 
31.05.2019 11:16
Duhovska osmina započinje 31. svibnja, humanitarnim koncertom popularne duhovne glazbe u 20 sati na Franjevačkom trgu. Nastupat će razni izvođači kao što su Petar Buljan iz Božje pobjede, sestre Palić i sestre Halužan, Hanna Pölhe, Antonio Tkalec te predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec.

Na koncertu će se skupljati prilozi za obnovu kuće udruge 'Betlehem' u Varaždinu, duhovno-savjetodavni centar koji prihvaća majke s djecom te im pomaže da se integriraju u društvo i pronađu posao.

Na drugom danu osmine, 1. lipnja, ansambl Kolbe će nastupati u 20 sati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu s mjuziklom o životu sv. Antuna Padovanskog 'Svetac svega svijeta', a fr. Ivan Dominik Iličić, OP će 4. lipnja od 19 sati u Varaždinskoj katedrali voditi duhovsku duhovnu obnovu.

U cilju zalaganja za Hrvatsku bez psovke zajednica Cenacolo će imati humanitarni štand na Franjevačkom trgu 5. lipnja, na kojoj će biti prezentacija i prodaja majica s natpisom 'Ne PSUj, ČOVJEUj'.

U Varaždinskoj katedrali će također biti prilika za Euharistijsko klanjanje koji će, uz katehezu, predvoditi vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, 7. lipnja u 19 sati.

Dan uoči Duhova bit će cjelodnevno duhovsko bdijenje te će se po župama u Sračincu, sv. Josipu i sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu odviti susreti ministranata, osoba s intelektualnim poteškoćama i obitelji i bračnih parova.

U Varaždinsoj katedrali bit će večernji dio bdijenja, gdje je od 20 do 22:15 zamišljeno da svaki sudionik sam bira gdje će na tri odvojena mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata sudjelovati u čitanju Božje riječi, molitvi krunice, klanjanju te svjedočenju. Zajedničko će Euharistijsko slavlje biti u 22:15 u katedrali.

Za više detalja, možete pratiti mrežnu stranicu Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!