Hrvatska katolička zajednica iz Njemačke donacijom olakšala obitelji Strah

Hrvatska katolička zajednica Ravensburg-Friedrichshafen svake godine pomaže jednoj obitelji neke biskupije u Hrvatskoj.

3.jpg
Autor
biskupija-varazdinska.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Siniša Conar
Objavljeno:
 
19.02.2020 17:12

U adventskoj akciji pod nazivom 'Kap dobrote' Hrvatska katolička zajednica Ravensburg-Friedrichshafen prikupila je 9.000 eura za malenu Enu Strah, prenosi Varaždinska biskupija.

Ena je članica peteročlane obitelji čiji je otac preminuo prošle godine, a Ena je zbog bolesti korisnica Dnevnog boravka djece 'Dr. Antun Bogdan' kojeg vodi Caritas Varaždinske biskupije smještenog u Čakovcu. Upravo je ta situacija potaknula vodstvo biskupijskog Caritasa da se donacija usmjeri Eni i njezinoj obitelji.

- Za majku četvero djece koja je ostala sama, ovo zaista puno znači. Još sam pod šokom. Novci su veliki i vjerujem da će se s tim novcima osigurati ono što je djeci potrebno, da ćemo urediti našu kuću i nastaviti dalje. Neizmjerno sam zahvalna svima: donatorima, ali i Caritasu Varaždinske biskupije što je donaciju usmjerila prema nama - poručila je majka Martina.

Inače, Hrvatska katolička zajednica Ravensburg-Friedrichshafen, pod vodstvom vlč. Ilije Jokića, svake godine organizira adventsku akciju 'Kap dobrote' kojom pomaže jednoj obitelji neke biskupije u Hrvatskoj.

Ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola također je izrazio zahvalnost spomenutoj Zajednici koja je ovog puta odabrala baš Varaždinsku biskupiju te Enu i njezinu obitelj.

- I oni mogu biti sigurni da je donacija došla u prave ruke: peteročlana obitelj bez tate, mislim da zaslužuje ovakvu pomoć i nadamo se da ćemo sudjelovati na zajedničkom polju pomaganja bližnjih i u budućnosti - kazao je Šola.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!