Mons. Mrljak krstio malenu Miriam - 6. djete obitelji Filipašić

Roditelji su malenu Miriam dobili nakon Marte, Katje, Doris, Graciele i Ivana.

9.JPG
Autor
biskupija-varazdinska.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
biskupija-varazdinska.hr
Objavljeno:
 
15.10.2019 15:42

Apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak prošlu je nedjelju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu krstio Miriam, šesto dijete Ivana i Jelene Filipašić.

Roditelji su Miriam dobili nakon Marte, Katje, Doris, Graciele i Ivana.

Biskup Mrzljak izrazio je radost svog dolaska u ovu župu zbog krštenja male Miriam i pozvao je okupljene vjernike na prisjećanje vlastitog krštenja, na posvješćivanje toga da smo svi kršteni, te je naglasio kako je ovo slavlje krštenja prilika za obnovu svoje vjere u kojoj smo kršteni.

Osvrćući se na pročitano evanđelje naglasio je kako se u događaj o ozdravljenju deset gubavaca, od kojih je jedan došao zahvaliti, nalazi poruka i za današnje vrijeme gdje je Isus i danas na putu u svojoj Crkvi.

- Isus ide zemljom, prepoznaje bolesti koje muče ljude, ne toliko fizičke, koliko 'gube ovoga vremena'. Jedna od guba ovoga vremena je nastojanje da se razori obitelj, zatim nepoštivanje svetosti života, osobito nepoštivanja prava života koji se nalazi u utrobi majke. Guba grijeha može se pojaviti u našem osobnom životu i u našem društvu. Ali postoji Liječnik koji tu gubu može izliječiti, no pitanje je hoćemo li doći k njemu poput gubavaca iz Evanđelja i hoćemo li znati, kad nas izliječi, zahvaliti. U našem životu često se molimo kada nam je teško i kada nam nešto treba, ali kada nam je dobro i lijepo, onda zaboravimo reći: 'Bogu hvala!' - kazao je biskup u svojoj homiliji.

Zaključujući homiliju, obratio se roditeljima novokrštenice i napomenuo da se zadaća roditelja sastoji u tome da djecu uče prepoznavati Boga u životu po njegovim djelima te da mu na tome znaju zahvaliti.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!